Suspendovano petoro učitelja na Novom Beogradu

Roditelji đaka Osnovne škole "Ratko Mitrović" u Novom Beogradu, zabrinuti što im deca u poslednje vreme često imaju nove učiteljice.
 Suspendovano petoro učitelja na Novom Beogradu
Foto: Pixabay
Razlog promenama je, kako kažu, to što je u ovoj školi pokrenut disciplinski postupak protiv čak petoro pedagoga, koji su trenutno udaljeni s posla.
 
Direktorka ove ugledne osmoletke, čiji su osmaci ostvarili najbolje rezultate na prijemnom za srednje škole, o čemu su Novosti pisale, Svetlana Radoičić ne želi da komentariše razloge pokretanja postupka. U Gradskom sekretarijatu za obrazovanje navode da je do pokretanja postupka i kasnijih posledica toga, doveo interni problem u školi.
 
Kako objašnjavaju roditelji, deca danima nisu znala šta se dešava sa njihovom učiteljicom, dok su se smenjivali učitelji na zameni. Tvrde da u ovako maloj školi, koja ima samo dva-tri odeljenja po razredu i mali nastavni kolektiv, petoro zaposlenih manje ugrožava nastavu i interese dece.
 
"Saznali smo da je za suspenzije "kriva" pobuna nastavnog osoblja, kojima nisu isplaćene dnevnice za rekreativnu. Direktorka je taj novac iskoristila da pokrije neka dugovanja škole, jer joj ne bi isplatili platu za zaposlene zbog duga. Kada su se učitelji pobunili, učiteljica Ljubica Popović je dobila otkaz, dok je naša Katarina Pejović suspendovana na tri meseca", objašnjava grupa roditelja. 
 
Nezadovoljni roditelji, koji su za danas od 18 sati zakazali protest, ne žele da se bave razlozima suspenzije, već da ukažu na to da u ovakvoj situaciji niko nije mislio na decu.
 
Kako je za "Novosti" potvrdila direktorka ove škole Svetlana Radoičić, u skladu sa Zakonom pokrenut je disciplinski postupak. Ipak, na pitanje ko zamenjuje odsutne učitelje i da li đaci zbog toga "trpe", nije želela da odgovori.
 
U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu potvrdili su da su obavešteni o ovom slučaju. "U toku je postupak protiv petoro zaposlenih u OŠ "Ratko Mitrović" i u ovom trenutku još je u toku inspekcijski nadzor, nakon čega ćemo imati više detalja o događanjima u školi", kažu u Sekretarijatu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija