Mirković: Dobro je ovo, ali može još bolje

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.10.18. | 20:41

Šef struke crno-belih smatra da je ovaj put realizacija bila na visokom nivou, a drago mu je i što je ekipa sačuvala sopstvenu mrežu

Zoran Mirković konačno je mogao da bude zadovoljan i igrom i rezultatom posle trijumfa protiv Voždovca (4:0) u 11. kolu Superlige. Trener crno-belih tvrdi da je ekipa sve bliža modelu i načinu igre kojem teži, ali je istakao da ima i još mesta za napredak.
“Mogu da budem zadovoljan odigranom utakmicom, dali smo četiri lepa gola. Igrali smo dobro prvo poluvreme. Postigli smo golove, ajde da kažem na vreme. A posle trećeg gola smo rutinski priveli utakmicu kraju”, rekao je Mirković novinarima posle utakmice u Humskoj.

Imali ste dosta zdravstvenih problema u ekipi?
“Neki virusi vladaju u Beogradu pa smo i mi verovatno zakačili. Dobro je što ide ova pauza. Odmorićemo tri dana, a posle od utorka opet idemo sa treninzima. Igrači koji igraju za reprezentacije idu već večeras, odnosno sutra. Opet smo na okupu tamo u utorak za dve nedelje”.

Izabrane vesti

Koliko vas raduje efikasna igra, odnosno četiri postignuta gola? Do sada ste pobeđivali uglavnom minimalcima, a Partizan je večeras uspeo i da sačuva sopstvenu mrežu.
“Lepo je i jedno i drugo. Ja kao defanzivac uvek želim da sačuvam mrežu, a lepo je i da smo dali četiri. Igrali smo tečnije nego ranije. Maltene smo sve šanse iskoristili. U prethodnim mečevima, protiv Zvezde i Radničkog smo dosta mašili.”

Koliko je Partizan sad bliži onome što zamišljate?
“Na dobrom smo putu. Rekao igračima pre utakmice, da jedino što moramo da radimo iz nedelje u nedelju je da se ponavljamo. Da podižemo igru I samopouzdanje. Mislim da to može još mnogo bolje”.

Da li vam prijaju ovacije publie?
“Naravno. Ovo je period dobre igre i rezultata. Zsluga na prvom mestu igračima, a onda posle idemo mi iz stručnog štaba”.

Trener Voždovca Jovan Damjanović rekao je da je očekivao da njegova ekipa bude malo poletnija i mirnija.
“To nas i koštalo, mogli smo dabudemo mirniji na lopti. Treba da budemo realni I znamo gde se nalazimo, da igramo neke naše utakmice. Imamo mnogo prostora za napredak, ovo su fenomenalni momci. Večeras smo dali sve od sebe, rano smo primili gol ove. Sa druge strane, imali smo jednu sitauciju kad je Stuparević izašao sam i predriblao golmana. Da smo dali gol možda je moglo da bude drugačije. Partizan je zasluženo pobedio. Na nama je da pokušamo da napredujemo u nastavku.”

Foto: MN Press


tagovi

Zoran MirkovićJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara