Građanski blok 381 prikuplja potpise za smenu Vučića

Pristalice Građanskog bloka 381 okupile su se danas u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, gde su započeli akciju prikupljanja potpisa za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Istovremeno, u drugom delu parka održan je skup koji je predvodio predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić, a između učesnika jednog i drugog okupljanja bio je postavljen kordon policije i uprkos provokacijama nije bilo incidenata.
 
Članovi i pristalice Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji grupu Građanskog bloka nazivala je "albanskim lobistima" i "ubicama".
 
Predsednik tog udruženja Sima Spasić rekao je novinarima da je 5. oktobar za njih "omča oko vrata", jer su savezna i republička vlada koje su bile na vlasti posle petooktobarskih promena "pustile na slobodu" 2.108 Albanaca optuženih za terorizam, uključujući i braću Mazreku. Takođe je naveo da je Demokratska opozicija Srbije (DOS), koalicija koja je formirala vlast nakon političke krize 5. oktobra "saučesnik u ubijanju" srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.
 
Pristalice Saše Jankovića su ispred kordona koji je odvajao dve grupe zakucale desetine tabli na kojima je pisalo "Koliko se firmi ugasilo", "Zašto smo dalje od Evrope", "Da li treba da nosimo pancire na ulicama". Nakon zakucavanja tabli, u parku je postavljen štand, na kom je PSG počeo sa prikupljanjm potpisa da pred parlamentom bude pokrenuta inicijativa za smenu predsednika Srbije.
  • dijasporac

    05.10.2018 22:17
    Hmm, tehnika smene Gospodara Vucica koja je poprilicno stupidna sa prakticne strane. I da skupe odredjeni broj potpisa za pokretanje inicijative pred skupstinom u toj skupstini vecinu imaju njegovi poslanici... a na dnevni red moze da dodje recimo kad budu raspisani neki buduci izbori.

    Opozicija mora da se bori jedinim sta ima, totalnim bojkotom skupstinskih zasedanja i demonstracijama na ulici, sve ostalo je samo performans koji apsolutno nista nece promeniti, pre ce se sam iznutra urusiti nego sto ce ovako impotentna opozicija da ga obori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija