Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 5. 10. 2018.

| Sport

Rekonstruisano Rovče otvorilo kapije za sportiste

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rukomet,-rovce,-oktobar-2018,-foto-jv-ljubica-j
Tereni će biti dostupni mladima, sportistima i svim građanima; foto: JV / Ljubica Jocić

Utakmicom mlađih selekcija Ženskog rukometnog kluba Nais svečano su otvoreni rekonstruisani tereni u Rovčetu u Tvrđavi, koji su izgrađeni sredinom prošlog veka, a bili su dom niškog rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike i simbol "Majskog turnira". Najavljeno i postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staza za trčanje i alarmnog sistema.

branislav-kacar,-rasim-ljajic,-rovce,-oktobar-2018,-foto-jv-vanja-keser Ministar turizma Rasim Ljajić i Branislav Kačar, većnik za sport, u obilasku Rovčeta; foto: JV / Vanja Keser

Tereni u blizini glavne autobuske stanice i pijace, na kojima su se igrale prvoligaške utakmice, a koji su devedesetih zapušteni, dobili su potpuno nov izgled. Priliku da prvi isprobaju terene prekrivene tartan-stazom imale su mlade rukometašice Naise.

rovce,-tvrdjava,-foto-jv-ljubica-joci Mlade rukometašice među prvima isprobale terene; foto: JV / Ljubica Jocić

Novu sportsku ponudu obišli su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, većnik za sport Branislav Kačar i drugi predstavnici Grada.

Posle toliko decenija, prostori koji je bio zapušten i pretvoreni u deponiju, sada su ponos našeg grada. Zahvaljujući podršci države, projekat vredan 60 miliona dinara, sa ponosom možemo da kažemo, služi svrsi, mladima, sportistima, građanima, a koristiće se sigurno i za kulturne sadržaje - rekao je Bulatović.

tribine,-rovce,-oktobar-2018,-foto-jv-vanja-keser Velika podrška sa novih tribina; foto: JV / Vanja Keser

Prvom fazom radova završena je rekonstrukcija terena, a uskoro bi trebalo da usledi i druga faza, vredna 20 miliona, kaže Bulatović. Kao što je i ranije najavljeno, u drugoj fazi rekonstrukcije Rovčeta predviđeno je postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staza za trčanje i alarmnog sistema.

Kroz drugu fazu, pored fizičkog obezbeđenja, biće i kamera, posebne rasveta i signalne opreme koja će obaveštavati na vreme u slučaju bilo kakvih problema - dodao je Bulatović.

naisa,-rovce,-foto-jv-ljubica-jocic foto: JV / Ljubica Jocić

Sanacija i čišćenje bedema Tvrđave bi trebalo da budu deo posebnog projekta koji finansiraju Vlada Srbije i Grad Niš, a Bulatović kaže da je priprema toga u toku.

Podsetimo, Rovče je nekada bilo centar rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, dom Železničara, Ergonoma, simbol za "Majski turnir" i sportski Niš, ali je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo prepušteno samo sebi, propadalo i bilo zapušteno.

Prva faza rekonstrukcije ovih terena najavljena je 2016. godine.

naisa,-ekipa,-rovce,-foto-jv-ljubica-jocic Ženski rukometni klub Naisa na novom-starom terenu; foto: JV / Ljubica Jocić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    09:15 // 6. 10. 2018.

    Mnogo sam srećan zbog ovog projekta, lepe vesti!

  • Aperkat

    02:13 // 6. 10. 2018.

    Lele, kao da je stadion ili sportski kompleks otvorio, a ne teren sto je decenijama postojao, pa je renoviran. Sendvicari se odma javljaju, oni i ne znaju gde je rovce, samo da se uslihtaju!

  • Bata

    21:02 // 5. 10. 2018.

    Svaka čast onima koji su zaslužni za uredjenje i izgradnju terena.
    A posebne čestitke većniku Kačaru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: