Nastavnik pipkao tri učenice?

Lj. PRERADOVIĆ

05. 10. 2018. u 10:18

S. N. (66) iz Suseka osumnjičen za nedozvoljene polne radnje, tvrdi da mu sve smešta direktor OŠ "Jovan Popović"

Наставник пипкао три ученице?

Foto Lj. P.

U RAKOVCU kod Beočina, policija je uhapsila S. N. (66), nastavnika u Osnovnoj školi "Jovan Popović" u obližnjem Suseku, zbog sumnje da je vulgarno komentarisao i na nedozvoljeni način dodirivao tri učenice. Kako je saopštila policija, on se tereti da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Nastavnik fizike i tehničkog je uhapšen u četvrtak u svojoj kući u popodnevnim satima, a policiju je o nemilom događaju obavestio direktor. Učenice, od kojih je jedna iz Suseka, druga iz Banoštora, a treća iz Grabova, najpre su se požalile jednoj nastavnici na ponašanje S. N., a ona je to prenela direktoru. Kako saznajemo, sve to je navodno trajalo dve godine.

Meštane Suseka, sela sa oko hiljadu duša, u petak je uznemirilo saznanje o razlozima hapšenja nastavnika, koji u toj školi predaje nekoliko godina. I mnogi roditelji od oko 180 đaka su ogorčeni i plaše se da decu šalju na časove.

- U četvrtak u prepodnevnim satima je došao u kafanu, bio je vidno uznemiren i popio je nekoliko vinjaka - kaže Milan Vukmirović, konobar. - Govorio je da mu nisu dozvolili da uđe u školu, da su pominjali da je pipkao učenice. Rekao je da to njemu nije potrebno jer ima ženu, kao i da mu nameštaju jer se kandidovao za direktora ove obrazovne ustanove.

Stariji žitelj Suseka, ne želeći da mu se ime objavljuje u novinama, stajući u odbranu nastavnika, kaže da ne može da poveruje da je S. N. neprimereno dirao decu. Misli da je sve to nastalo zbog izbora za funkciju u školi.

Prema pričama pojedinih meštana, nastavnik fizike i tehničkog je i pre dve godine imao neprijatnosti, i to u vreme kada je takođe bio raspisan konkurs za direktora. Bio je protivkandidat sadašnjem rukovodiocu, kojem je ovo treći mandat.

Jedan od žitelja Suseka, koji poznaje nastavnika, dodaje da se sada po selu čuju priče da je nastavnik učenice mazio po ramenu, a navodno je jednoj otkopčao grudnjak. Direktor osmoletke u Suseku Ilija Pešić u petak nije želeo da da izjavu, napominjući da je škola sve što je trebalo uradila po proceduri.

- Preduzeli smo sve kako bi se zaštitila deca. Obavestili smo roditelje dece, policiju, resorno ministarstvo, Centar za socijalni rad - bilo je sve što je rekao Pešić.


SIMPTOMATIČNA PODUDARNOST

POZNANICA osumnjičenog nastavnika kaže da je simptomatično to što se uvek kada se prijavi na konkurs za direktora, S. N. ima nekih problema. Sadašnjem direktoru, navodi, ovo je treći mandat:

- Ima diplome tri fakulteta i magistraturu, oženjen je, ima porodicu i unučiće. - Ako je sve ovo trajalo dve godine, zašto se tek sada reagovalo?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

alfa...!

07.10.2018. 10:17

@marijana - Nije važna nacionalna pripadnost,već već radnje iz niskih pobuda...