Negativni rekorderi Lige šampiona postali su hit Liga Evrope: Dinamova evropska jesen i uticaj Nenad Bjelice

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.10.18. | 10:10

Modri već protiv Spartaka iz Trnave mogu da obezbede prvo evropsko proleće još od 1970.godine

Negativni rekorderi Lige šampiona postali su hit Liga Evrope. Nije uspeo Dinamo iz Zagreba da se preko Jang Bojsa plasira u elitno takmičenje, ali čini se da je prvak Švajcarske učinio uslugu klubu sa Maksimira.

Dinamo posle dva kola ima maksimalnih šest bodova, protiv Anderlehta je briljirao i lako slavio – 2:0. Tim Nenada Bjelice blizu je velikog ostvarenja i prvog evropskog proleća još od 1970.godine.

Izabrane vesti

Mladi stručnjak je očigledno pronašao prave koordinate, napravio vrlo respektabilan tim o čemu govori i izdanje iz Brisela. Jeste Anderleht u kanalu, ali Dinamo je bio apsolutno dominantan. Tome u prilog i podatak da su Modri 17 puta šutirali ka golu rivala.
„Mogli smo da damo još koji gol. Imali smo mnogo prilika. Imali smo fenomenalnu statistiku kada su u pitanju udarci ka golu. Pokazali smo da smo pravi. Želimo da ovako nastavimo“, rekao je kapiten Modrih Arijan Ademi.

Dinamo evropsku avanturu nastavlja 25.oktobra u Trnavi. U slučaju pobede Modri bi, vrlo verovatno, obezbedili prolaz dalje.

Presrećni smo. Slušali smo trenera i ispunili njegove zamisli. Zato smo ostvarili vrednu pobedu. Nismo dopustili Anderlehtu da se razigra. Zadovoljni smo ovim rezultatom. Ne treba da se bojimo bilo koga, već da nastavimo ovako“, dodao je vezista Gojak.

(Foto Action Images)


tagovi

Nenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara