Dačić: Plenković u Mostaru uz Čovića, ko se sad meša?

Dačić izjavio da očekuje reakcije EU jer je premijer Hrvatske tokom posete Mostaru podržao lidera HDZ-a Dragana Čovića uoči izbora u BiH.

Izvor: Beta

Petak, 05.10.2018.

10:07

Dačić: Plenković u Mostaru uz Čovića, ko se sad meša?
Getty Images

"Očekujemo predsedik Vučić i ja danas reakciju Evrospke unije pošto je Plenković juče bio u Mostaru i podržavo Čovića. Ko se sada meša", rekao je Dačić.

Dačić je za Radio televiziju Srbije rekao da Srbija ima svoje nacionalne interese i dodao da je interes Republike Srpske da se očuva, kao i da se sačuvaju mir i sigurnost i da izbori u nedelju 7. oktobra proteknu u miru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je svoju posetu Istočnom Sarajevu koja je bila zakazana za danas, na molbu i zahtev predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Prihvatio sam molbu i zahtev predsednika Dodika. Neću ići u Istočno Sarajevo. Molim Srbe da u demokratskoj atmosferi provedu izbore u Bosni i Hercegovini", izjavio je Vučić sinoć.

On je dodao da se Srbija nije mešala za razliku od nekih drugih u izborni proces u Bosni i Hercegovini, a da će oni koji Srbiju optužuju za mešanje, njegov odgovor dobiti posle izbora.

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini biće održani u nedelju, 7. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: