BMW potvrdio – kraj za Seriju 3 Gran Turismo

Nemački proizvođač nema u planu naslednika aktuelne Serije 3 GT.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

09:55

BMW potvrdio – kraj za Seriju 3 Gran Turismo

Jedna od najzapaženijih premijera na aktuelnom sajmu automobila u Parizu je novi BMW Serije 3.

Bavarci su u francuskoj prestonici predstavili limuzinsku verziju "trojke", dok će karavan stići nešto kasnije, najverovatnije početkom 2019.

Treća karoserijska varijanta Serije 3 - model Gran Turismo (GT) ipak neće dočekati svoju drugu generaciju, potvrdio je za Motoring BMW-ov šef globalnog razvoja, Klaus Frolih. Kao razlog za ukidanje "trojke" navodi premene u afinitetima kupaca u poslednjih desetak godina.

"Oni koji žele da imaju nešto višu poziciju sedenja u svom BMW-u, sada preferiraju X1 ili X3", objašnjava Frolih.
Time je Serija 3 GT još više gurnuta u stranu. Ukratko, ovaj model postao je još jedna žrtva okretanja tržišta ka krosover/SUV automobilima.

Ipak, kupci koji i dalje žele da nabave ovaj BMW, to će moći da urade još godinu ili dve. Nemački proizvođač nije zvanično saopštio kada će aktuelni GT prestati da se proizvodi, a veruje se da će se to dogoditi 2020.

BMW Serije 3 GT lansiran je u okviru šeste generacije "trojke", koja se pojavila krajem 2011. godine. Pre toga je fabrika je ponudila kupcima GT varijantu Serije 5.

I dok je "petica" GT dočekala naslednika, doduše pod novom oznakom Serije 6, "trojka" GT ukida se posle samo jedne generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: