Ambasadorka Srbije u evropskoj mreži 1Vrsnjačka edukatorka SOS Kutka za devojke Vranje-Ambasadorka mladih iz Srbije u evropskoj mreži WAVE

Dejana Stošić, studentkinja i edukatorka za vršnjačko nasilje Odbora za ljudska prava iz Vranja u okviru koga od januara ove godine postoji SOS kutak za devojke, izabrana je na konkursu Wave mreže Evrope za ambasadorku Srbije u ovoj organizaciji.

Stošićeva je izabrana u konkurenciji četrdesetak aktivista iz zemlje i biće predstavnik Srbije u okviru Step up kampanje koja se odnosi na promociju Istanbulske konvencije, kao i zagovaranje njenog usvajanja u onim parlamentima zemalja koje to još uvek nisu učinile.

„Ovo je veliko priznanje za našu nevladinu organizaciju, i napore koje činimo na promociji Istanbulske konvencije, što smo činili kroz više akcija na jugu Srbije u okviru Kampanje šesnaest dana aktivizma. „, navodi se u saopštenju OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja.

Pored ambasadorske Srbije, Wave mreža Evrope izabrala je i ambasadore iz Hrvatske, Velike Britanije, Estonije, Gruzije, Belgije, Italije, Makedonije, Portugala, Španije i Kosova. Izbor za srpskog ambasadora u ovoj organizaciji organizovala je OCD Fenomena iz Kraljeva.

Kutak za devojke formiran je u okviru SOS telefona za žene žrtve porodičnog nasilja, koji radi u okviru Odbora za ljudska prava, najstarije nevladine organizacije u Pčinjskom okrugu, a njegov rad podržan je od strane Ambasade Australije u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari