Prikolica od 300 kilograma ubila dečaka

S. Babović

04. 10. 2018. u 14:44

U selu Zalogovac jedanaestogodišnji Stefan Pajović podlegao povredama. Deda Rade Jovanović uspeo da podigne deo mašine, ali uzalud

Приколица од 300 килограма убила дечака

Rade Jovanović pokazuje prikolicu koja je pala na dečaka Foto: S. Babović

DEČAK Stefan Pajović (11) poginuo je u nesreći koja se u dvorištu porodične kuće u selu Zalogovac kod Varvarina dogodila u sredu po podne. Mališan je u bolnici u Kruševcu podlegao stravičnim povredama kada je na njega pala prikolica.

- Radili smo svi oko drva, u zadnjem delu dvorišta. Stefan se sa mojom unučicom Anastazijom igrao, tu oko jabuke - svedoči za "Novosti" Stefanov deda stric Rade Jovanović. - I onda, u jednom trenutku, samo sam čuo Anastaziju kako je pisnula i poleteo sam ka njoj. Pomislio sam da je povredila noge, činilo mi se da tako nekako sedi. Ali, kad sam dotrčao i savio se, video sam Stefana u lokvi krvi.

Nesrećni čovek je nadljudskim naporima uspeo da podigne deo mašine, sigurno teži od 300 kilograma, koji je pritiskao mališana.

- Ni sam ne znam kako mi je to uspelo. Zet Miloš je brzo izvukao sina i odneo ga u auto - priča nam Jovanović. - Sklonio sam unuku, da ne gleda šta se dešava. U međuvremenu, Hitna pomoć iz Kruševca je krenula ka Zalogovcu i kod Srnja su preuzeli našeg Stefana. Odvezli su ga pravo na hirurgiju, tamo su se lekari nadalje borili za njega. Pokušali su sve, radili su i reanimaciju... Ali, nažalost, nije mu bilo spasa.

Porodica je u neverici. Stefanovi roditelji, Vesna (39) i Miloš (43) Pajović skoro ceo četvrtak proveli su u bolnici, čekajući da se završi obdukcija. Veliko i prostrano dvorište bilo je malo da primi prijatelje, rođake, poznanike, koji su došli da izjave saučešće.

Stefan Pajović

Teške povrede ugasile su detinjstvo dečaka, čiji bicikl zatičemo u dvorištu, kod kućice za pse. Stefan je, pričaju nam u porodici, pomagao roditeljima u svakom poslu. Bio je vezan za starijeg brata Ivana (15), koji pohađa drugi razred Ugostiteljske škole u Vrnjačkoj Banji.

Voleo je poljoprivredne alatke, kao mlađi trenirao je karate.

Rođaci, prijatelji i komšije opisuju pokojnog dečačića kao dobrog i vaspitanog, a nestašnog kao i svi pravi dečaci koji vole igru. Bio je omiljen u svakom društvu.

U Osnovnoj školi "Heroj Mirko Tomić", koju je pohađao, ne zna se kome je teže. Plaču i nastavnici i đaci. Učiteljica Radica Crnogorac, koja je Stefana u peti razred ispratila ove školske godine, pokušava da smogne dovoljno snage i govori o svom učeniku u prošlom vremenu.

- Stefan je, bio je, izuzetno dobro dete. Pažljiv, tih, trudio se uvek da sluša. Ja ga pamtim kao takvog, poslušnog - govori za "Novosti" učiteljica Radica Crnogorac. - Bio je druželjubiv, uvek spreman da pomogne svima.

Stefanov bicikl

PRIPREMA SAHRANE

VREME i mesto sahrane Stefana Pajovića biće naknadno određeni, a porodica je pokušavala da sve pripremi kako bi se ispraćaj na lokalnom groblju organizovao u subotu. Očekuje se da ceo Zalogovac bude na sahrani, ali i brojna rodbina i prijatelji iz Guče, odakle je poreklom Stefanov otac Miloš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)