100 godina oslobođenja Vranja: VOJNIK je u Srbiji PONOVO CENJEN

Lokalne vesti - Četvrtak 04.10.2018 - 09:09

Povodom 100 godina od oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u veliko sali Skupštine grada je održana svečana sednica na kojoj su dodeljena priznanja vojnicima na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka.

Dodeljene Značke i Zahvalnice otadžbine FOTO: D. Ristić/OK Radio Dodeljene Značke i Zahvalnice otadžbine FOTO: D. Ristić/OK Radio
Po savesti, moralu i ljudskoj dužnosti, danas se sećamo srpskih junaka koji su pre tačno 100 godina strgli okove okupatora i oslobodili Srbiju i naš grad najstrašnijih nevolja i patnji koje rat može doneti, rekao je u uvodnoj reči predsednik Skupštine grada, Dejan Tričković.
 
- Kažu da je sloga građana bedem gradova. Zato, oslanjajući se na tradiciju i istoriju našeg naroda, i u najtežim trenucima i iskušenjima koji nam se i danas, ne našom voljom nameću, težimo napred ka kapitalnim ciljevima koji donose mir, prosperitet i stabilnost.
 
Budimo dostojni potomci naših predaka, negujmo istoriju i birajmo put pravih vrednosti koje će naši potomci moći da slede – rekao je Tričković.
 
Skupu se obratio i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu, pukovnik Nenad Marković, koji je podsetio na slavni put srpske vojske tokom Velikog rata.
 
- Vojnik je danas u Srbiji ponovo cenjen, a vojnička uniforma popularna jer nas podseća na slavne dane naše prošlosti.
 
Ali nikako ne smemo da zaboravimo da se u sadašnjosti stvara budućnost.
 
Ako je uzalud čekamo, ona će nam izmaći iz ruku. Samo onaj ko u sadašnjosti misli o mogućem i verovatnom, ima budućnost – istakao je pukovnik Marković, poželevši vojnicima da svoja znanja i sposobnosti nikada ne budu u prilici da provere u praksi.
 
On je, potom, zajedno sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem podelio Značke i Zahvalnice otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa teritorije Vranja u periodu od 2014. do 2015. godine.
 
Svečanoj sednici su prisustvovali i komandant 4. brigade Kopnene vojske general Slobodan Stopa, načelnik Policijske uprave Igor Živković, episkop vranjski Pahomije, odbornici gradske skupštine i direktori javnih preduzeća i ustanova i druge zvanice.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: