Partizan izgubio od Trenta na startu Evrokupa 1Foto: Facebook / KK Partizan (Arhiva)

Košarkaši Partizana nisu dobro startovali u Evrokupu pošto su u gostima izgubili od Trenta 73:82.

Crno-beli su odlično odigrali prvo poluvreme, ali se meč prelomio posle nesportske greške nervoznog Đorđa Gagića u finišu druge četvrtine, posle koje su Italijani napravili seriju 6:0.

Kasnije je Partizan samo na mahove uspevao da stigne Italijane, ali u odlučujućim momentima nije imao koncentracije za preokret.

Vanja Marinković je od prvog minuta “namestio” ruku. Sa 18 ubačenih poena bio je najbolji strelac na meču, pokretač iger Partizana, najopasniji po Trento pod košem. Odličnu partiju pružio je i Markus Pejdž sa skorom od 16 poena, dok je Rade Zagorac zabeležio devet ubačenih lopti i osam skokova. U Trentu je najbolji strelac bio Nikola Radičević sa 15 poena, dok su po 14 ubacili Toto Forej i Devin Marbl.

Crno-beli su sinoć imali preveliki broj izgubljenih lopti. Hteli su mnogo toga na brzinu, bez pripreme napada, što im se obilo o glavu. Kako je meč odmicao, tako je ekipa postajala sve nervoznija. Uspeli su crno-beli da se vrate na minus jedan (61:62) pred kraj treće četvrtine, ali potom ponovo usledila serija grešaka, niz previše lako izgubljenih lopti i ishitrenih poteza, što je Trento umeo da kazni. Odbrana Partizana nije imala rešenje za izuzetno raspoloženog nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Nikolu Jovanovića koji je razigravao saigrače, kao ni za Toto Foreja. Na kraju se mora konstatovati da su Italijani zasluženo slavili, dok treneru crno-belih Nenadu Čanku preostaje da ozbiljnom analizom utakmice spreči svoje igrače da zbog nerpomišljenih grešaka ne dođu ponovo u situaciju da poklone pobedu protivniku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari