BiH

Govedarica: Za pravednu i stabilnu Srpsku

Govedarica: Za pravednu i stabilnu Srpsku
Foto: Srna | Govedarica: Za pravednu i stabilnu Srpsku

BIJELJINA - Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je večeras sa konvencije SzP-a u Bijeljini da se on zalaže za pravednu Republiku Srpsku bez podjela i sa izvjesnom budućnošću u miru i stabilnosti.

"Želim Srpsku koja je politički stabilna, ekonomski održiva i socijalno pravedna", rekao je Govedarica na skupu koji je večeras održan na bijeljinskom trgu.

Govedarica je poručio da je to moguće ukoliko birači 7. oktobra podrže kandidate SzP-a, a kao prve predsjedničke korake najavio je stvaranje odgovorne vlade koja će donijeti i zakon o ispitivanju porijekla imovine, te se, kako je naveo, odlučno boriti protiv korupcije i kriminala.

On je predizbornu kampanju nazvao najvećom mirnodopskom bitkom od postanka Republike Srpske i istakao da je ona pokazala da je "narodu potrebniji gram pravde, nego kilogram zlata".

Kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je na skupu u Bijeljini da u Semberiji ponovo očekuje izbornu pobjedu, ali je istakao i značaj pobjede Govedarice.

Ivanić je naveo da u svom dosadašnjem radu na nivou BiH nije proizvodio sukobe, ali da je čvrsto branio Republiku Srpsku kada je bila ugrožena.

U ime PDP-a skup je pozdravio potpredsjednik stranke Slaviša Marković koji je izrazio uvjerenje u sigurnu pobjedu SzP-a i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore.

Nosilac liste PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Branislav Borenović nazvao je Semberiju slobodarskim krajem u kojem je ova koalicija navikla na velike izborne pobjede.

"Kad smo zajedno, onda pobjeđujemo, a očekujem da ovaj put to bude naša najveća pobjeda sa 10.000 glasova razlike u korist Govedarice i Ivanića", rekao je Borenović.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić obećao je bolja prava za boračku kategoriju, povećanje penzija, politiku utemeljenu na principima stabilne poreske politike i potpunu posvećenost zapošljavanju.

"U međunarodnim odnosima, sa Srbijom i Rusijom bratski, a sa ostalima prijateljski", poručio je Čavić.

Potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić zahvalio je biračima za dosadašnje pobjede u Semberiji i zatražio podršku za osvajanje republičke vlasti, uz obećanje da će raditi bolje i pošteno, za jedinstvo i ravnomjeran razvoj Republike Srpske.

Skupu se obratio nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Tomica Stojanović koji je narodu Semberije obećao sigurnu podršku u vlasti.

Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Nenad Lalić rekao je na konvenciji da u vrijeme mandata koji je proveo u Sarajevu nije bilo prenosa nijedne nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH i pozvao birače da koaliciji SzP povjere vlast i u Srpskoj i na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije