Nova vest
Košarka

Sreda, 03.10.2018.

20:10

Poraz Partizana na startu Evrokupa

Košarkaši Partizana sezonu u Evrokupu počeli su porazom u Italiji od ekipe Trenta - 73:82 (24:17, 19:26, 15:19, 15:20).

Izvor: B92

Autor:B92

Poraz Partizana na startu Evrokupa
Foto: Starsport

Crno-beli su igrali veoma dobro sve do pred kraj druge četvrtine, vodili su, a onda posle nesportske greške Gagića kao da su izgubili ritam i nastavak utakmice odigrali prilično konfuzno.

Narednu utakmicu Partizan igra protiv Zenita u utorak u Beogradu.

Partizan je odlično otvorio utakmicu, igrao je dobru odbranu, ekipa je bila agresivna i pokretljiva, Lendejl i Marinković su trojkama pravili prednost, Zagorac ih je pratio, pogađao, asistirao i “krao” lopte, tako da su crno-beli uspeli brzo da se “odlepe” na 10:5. Prednost su održavali Pejdž, Pecarski, Nikolić, pa je ona u jednom trenutku prve četvrtine bila 19:10. Hog poenima držao Trento u igri, a prva deonica igre završena je 24:17 za Partizan.

Domaćin se u drugoj četvrtini trgao, Marbl je trojkom vratio Trento u igru kada je na semaforu bilo 28:25, ali goste to nije uplašilo već su novom serijom uspeli da naprave razliku da nešto mirniju igru. Zagorac dvojkom, potom Pejdž trojkom uspeli su ponovo da "odlepe" Partizan. Precizan je bio i Gagić, da bi Marinković još jednom trojkom napravio prednost - 43:34.

Ali na kraju druge četvrtine Gagić je napravio nesportsku grešku i čini se da je tada Partizan potpuno izgubio ritam. Trento je napravio seriju 9:0 u poslednja dva minuta, a crno-beli su uspeli da pokvare dobar utisak iz većeg dela prvog poluvremena - 43:43.
Gagić je u trećoj četvrtini dobio drugu nesportsku grešku, za njega je utakmica bila završena, a posle slobodnih bacanja bilo je 51:48 za domaćina. i Čini se da su od tada kola Partizanu krenula nizbrdo, Trento je povećavao prednost. Pri kraju četvrtine crno-beli su prišli na 60:58, međutim Nikola Radičević nije dozvolio i novi preokret. Poslednji trzaj ekipeiz Beograda bio je na 62:61, a nakon toga Partizan je bio u kontra ritmu, slabo je reagovao i poraz je bio neizbežan.

Nikola Radičević sa 15 poena i tri asistencije jedan je od najzaslužnijih za ishod meča.

Standings provided by Sofascore LiveScore

TOK MEČA:

IV ČETVRTINA

10' Partizan predao u poslednja dva minuta i poraz je bio neizbežan - 82:73.

7' Pejdž smanjuje na 75:69, ali Gomes je pogodio trojku, pa Flakadori dodao još dva poena - 80:69.

6' Radičević je pogodio za 73:65, pa je potom bio precizan i sa slobodnih bacanja - 75:67.

3' Ponovo Partizan ulazi u kontra ritam, to koristi Toto Foraj, "sipa" trojke i dvojke i opet velika prednost za domaćina - 69:61.

1' Pejdž je pod faulom pogodio trojku, ali ne i dodatno slobodno bacanje. Partizan je prišao na poen zaostatka. Trento vodi - 62:61.

III ČETVRTINA

10' Osvestio se Partizan, uspeo je da sustigne Italijane rezultatski, ali je Nikola Radičević zaključio treću četvrtinu sa dva poena za 62:58.

8' Lendejl je postigao poene za 60:55 za Trento, a potom je Aleksej Nikolić upisao trojku i Partizan je prišao na dva poena - 60:58 za Trento.

7' Marinković je pogodio trojku i smanjio prednost Trenta koja je bila devet poena - 51:57.

5' Čanak je morao da traži tajm-aut.

5' Radičević pogađa za tri poena i sada Trento ima osetniju prednost - 56:48.

4' Prvi put na teren izlazi i kapiten Novica Veličković. Čanak pokušava da iskusnim igračem vrati samopouzdanje Partizanu. Nikola Radičević, ipak, povećava rezultat na 53:48.

3' Druga nesportska Gagića, za njega je utakmica završena. Povećava se prednost Trenta jer je Marbl iskoristio slobodna bacanja - 51:48.

2' Trento prvi put vodi na utakmici - 49:48.

II ČETVRTINA

10' Trento je napravio seriju 9:0 u poslednja dva minuta, a crno-beli su za kratko vreme uspeli da pokvare dobar utisak iz većeg dela prvog poluvremena - 43:43.

7' Gagić je napravio nesportsku ličnu grešku, Hog je precizan sa linije slobodnih bacanja, a potom je i Radičević upisao dva poena. Kada je Gomes zabeležio još dva, Trento je prišao na tri poena, a Čanak je posle serije 0:6 morao da uzme pauzu - 43:40.

6' Zagorac dvojkom, potom Pejdž trojkom uspevaju ponovo da "odlepe" Partizan. Precizan je bio i Gagić, da bi Marinković još jednom trojkom napravio opipljivu prednost - 43:34.

4' Čanak je prinuđen da traži tajm-aut.

4' Flakadori nije uspeo da ubaci loptu u koš, ali je akciju ispratio Gomes i smanjio rezultat na 30:29.

3' Zagorac, međutim, uzvraća sa dva poena, ali potom i pravi faul, a psoel njega i Gegić. Nikola Jovanović je siguran izvođač slobodnih bacannja. - 30:27.

3' Marbl je pogodio za tri poena i vratio Trento u igru, jer su Italijani prišli Partizanu na samo tri poena - 28:25.

2' Lendejl postiže poene za 28:20, ali brzo je uzvratio Nikola Jovanović 28:22.

1' Dobru odbranu igra Partizan, crno-beli se odlično kreću i trče, tak oda lakko dolaze u situaciju da poentiraju, kao što je to učinio Marinković.

I ČETVRTINA

10' Gegić i Nikolić odlična odbrana, saradnja i završnica za 24:15, poslednje poene u četvrtini postiže Foraj za 24:17.

8' Trener Čanak je u igru uveo Bandžu Sija, to je njegova prva utkamica ove sezone posle povrede - 21:14.

7' Foraj trojkom prekida nekoliko neefikasnih napada obe ekipe - 19:13.

6' Crno-beli povećavaju prednost posle zakucavanja Pecarskog. Trener Trenta je bio prinuđen da uzme tajm-aut - 19:10.

5' Pecarski pod faulom postiže pogodak, ali nije iskoristio slobodno bacanje - 16:10.

2' Partizan je dobro otvorio utakmicu, Lendejl i Marinković su pogodili trojke, Pejdž je siguran u šutu za dva poena, pa posle tri minuta igre crno-beli vode 13:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu