BiH

Đokić: Posvetiti se ekonomskom rastu Srpske

Đokić: Posvetiti se ekonomskom rastu Srpske
Foto: Srna | Đokić: Posvetiti se ekonomskom rastu Srpske

BANJALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić poručio je danas u Bileći da bez rada nema boljeg života i da se treba posvetiti ekonomskom rastu Republike Srpske.

"Rast je moguć putem povećanja obima investicija u svim oblastima našeg privređivanja. U Hercegovini je to moguće najviše u oblasti energetike, putem izgradnje novih energetskih objekata, a te aktivnosti smo već počeli i nastavićemo", rekao je Đokić na predizbornom skupu SP-a u Domu kulture u Bileći.

On je napomenuo da je riječ o energetskim projektima "Gornji horizonti", hidroelektranama "Dabar", "Nevesinje", "Bileća", kao i "Buk Bijela" u okolini Foče.

"`Buk Bijela` će biti od velikog energetskog značaja za Srpsku i ovaj dio Hercegovine", istakao je Đokić.

On je rekao da je potrebno dodatno ojačati industriju u Hercegovini, a posebno u Bileći, te da je oživljavanje proizvodnje u firmi "Kovnica" bio cilj koji je ostvaren ove godine.

"Želimo da se taj proizvodni kapacitet razvije i da pomognemo da se poveća broj radnika u tom preduzeću. I Bileći treba mnogo više posla, trebaju novi rezultati, a mi socijalisti smo pokazali da to znamo. Zato raste povjerenje u našu politiku, jer radimo na tome da život naših ljudi bude bolji", naveo je Đokić.

Nosilac liste za Narodnu skupštine Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Maksim Skoko rekao je da Hercegovina u naredne četiri godine očekuje razvoj, posebnu u energetskom sektoru.

"Sve što budemo radili na energetskim projektima zasnivaće se na visokom profesionalizmu, patriotizmu i znanju", poručio je Skoko.

Kandidat SP-a za poslanika u Narodnoj skupštini u Izbornoj jedinici devet Slobodan Čomić rekao je da očekuju najmanje jedan direktni mandat za parlament Srpske.

"Očekujemo i prolazak našeg nosioca liste za parlament BiH Jakova Galića", rekao je Čomić.

Na skupu u Bileći predstavljeni su kandidati SP-a za poslanike u Narodnoj skupštini iz Izborne jedinice devet i kandidati za poslanike u Predstavničkom domu parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri.

Uz lidera SP-a Petra Đokića, skupu je prisustvovalo i rukovodstvo ove partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije