KRAJ: PSŽ - Crvena zvezda 6:1

Novosti online

03. 10. 2018. u 18:00

Izabranici Vladana Milojevića pretrpeli su ubedljiv poraz na "Parku prinčeva"

КРАЈ: ПСЖ - Црвена звезда 6:1

Detalj sa utakmice foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde pretrpeli su prvi poraz u Ligi šampiona, pošto su na "Parku prinčeva" u Parizu izgubili od PSŽ rezultatom 6:1.

Izabranici Vladana Milojevića nisu imali rešenje za trostrukog strelca Nejmara, Kavanija, Di Mariju i Mbapea, koji su redom tresli mrežu Borjana.

Brazilski napadač je u 20. minutu majstorijom iz slobodnog udarca pokazao zašto je prva zvezda tima, a svega 120 sekundi kasnije ponovo se upisao u listu strelaca. Na 3:0 povisio je Kavani u 37. minutu, a Di Marija postavio konačan rezultat na poluvremenu, pred odlazak na pauzu - 4:0.

Do nedostižnih 5:0 domaćin je došao u 70. minutu golom Mbapea, a četiri minuta kasnije Marin je postigao istorijski pogodak za crveno-bele (5:1). Bio je to prvi gol Zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona i prvi ikada od kako se najelitnije klupsko takmičenje igra u aktuelnom formatu. U 81. minutu Nejmar je postavio konačan rezultat novom majstorijom iz prekida - 6:1.


SASTAVI TIMOVA

Evo za koje su se sastave opredelili Tomas Tuhel i Vladan Milojević.

PSŽ (4-2-3-1): Areola - Menije, Kimpembe, Tijago Silva, Bernat - Verati, Rabio - Mbape, Nejmar, Di Marija - Kavani.

CRVENA ZVEZDA
(4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Simić, Čaušić, Marin - Ben.

PRVO POLUVREME

Prvi napad na meču imali su domaći fudbaleri, ali nisu uspeli da se približe golu Borjana. Zvezda od starta vrši pritisak na protivničkoj polovini. Ozbiljniju šansu za pogodak PSŽ je imao već u četvrtom minutu. Nejmar je iznudio faul, izveo prekid, ali Kavani koji se ubacio u prostor nije uspeo da zahvati loptu onako kako je želeo. Crveno-beli za sada odlično čuvaju glavnu zvezdu Parižana. Odmah udvajaju Nejmara čim primi loptu. Posle jedne ukradene lopte Brazilcu Marin je odigrao dupli pas sa Čaušićem, probio se do ivice šesnaesterca, ali je uputio loš centaršut. Lopta je ipak ponovo došla do Čaušića koji je uputio šut ka golu Areole, ali je ona završila visoko iznad prečke. U 15. minutu utakmice domaćin se našao u odličnoj šansi. Nejmar je furiozno protrčao sa loptom pored Krstičića i poslao je Mbapeu, koji je šutirao, ali je Borjan upisao intervenciju izbacivši u korner.

GOOOOOOL - NEJMAR IZ SLOBODNjAKA POSTIŽE POGODAK U 20. MINUTU
U 20. minutu meča Borjan se našao na teškom zadatku. Nejmar je izveo slobodan udarac sa 21 metra udaljenosti, nadmudrio živi zid i zatresao mrežu crveno-belih. Golman crveno-belih je bio nemoćan.



GOOOOOOL - NEJMAR DUPLIRAO PREDNOST PARIŽANA
Svega dva minuta posle prvog, Nejmar je upisao i drugi pogodak. Mbape je probio po desnoj strani, ubacio loptu na peterac, a tu je natrčao brazilski napadač i šutirao pod samu prečku.



Od prvog primljenog gola kao da se izgubio entuzijazam Zvezdinih fudbalera. Više od deset minuta nisu uspeli da dođu do protivničkog šesnaesterca, dok Parižani silovito napadaju.

GOOOOOOL - KAVANI ZA 3:0 U 37. MINUTU
Nemoćni su fudbaleri u crveno-belim dresovima, a kod ovog pogotka nisu imali ni sreće. Lopta se praktično odbijala o noge Zvezdinih igrača i došla do Kavanija koji je bez poteškoća savladao Borjana.



GOOOOOOL - DI MARIJA SE UPISAO U LISTU STRELACA
Nije dugo trebalo domaćinu da dođe i do ogromnih 4:0 posle 42 minuta igre. Menije je proigrao Di Mariju, a ovaj olako povisio rezultat.



Posle jednog minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme na "Parku prinčeva". Crvena zvezda odlazi na pauzu uz ogroman deficit, domaćin vodi 4:0.


DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme na "Parku prinčeva". Vladan Milojević se odlučio za prvu promenu u postavi, umesto Simića je ušao Pavkov. Istovremeno je Savića zamenio Babić. U 48. minutu Mbape je šutirao na gol Borjana, ali je Zvezdin čuvar mreže bio dobro postavljen. Potom je u dva navrata pripretio Nejmar, ali je oba puta Borjan bio na visini zadatka. Crveno-beli ne uspevaju da priprete golu Areole. Parižani su odlično postavljeni na sredini terena i tu zaustavljaju svaki nalet rivala, olako oduzimaju loptu igračima srpskog tima.

U 64. minutu Zvezda je uputila prvi šut u okvir gola PSŽ. Šutirao je Marin, a nedugo potom i Rodić je pokušao da zatrese mrežu Areole. Golman Parižana je ostao nesavladan. Prvu opomenu na meču dobio je Stojković zbog povlačenja Nejmara za dres, arbitar je smatrao da je to faul za žuti karton.

GOOOOOOL - MBAPE ZA NEDOSTIŽNIH 5:0
U 70. minutu utakmice fudbaleri PSŽ su odlično kombinovali u šesnaestercu Crvene zvezde. Nejmar je ubacio loptu na peterac, Di Marija prosledio Kavaniju, ali on nije uspeo da je zahvati kako je želeo. Ipak, na pravom mestu je bio Mbape koji je ostao sam i olako zatresao mrežu Borjana.



Ebesilio je ušao u igru u 73. minutu. Vladan Milojević je odlučio da izvede Bena.

GOOOOOOL - ZVEZDIN PRVENAC U LŠ, MARIN ZA ISTORIJU
Igrao se 74. minut kada je Ebesilio sjajno uposlio Marina, a ovaj poslao loptu pod prečku, za prvi pogodak Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona i prvi pogodak u ovom takmičenju u istoriji.



Tomas Tuhel je napravio dvostruku izmenu u 76. minutu. Kehrer je zamenio Silvu, a Čupo-Moting ušao umesto Mbapea.

GOOOOOOL - NEJMAR MAJSTOR SLOBODNjAKA, BORJAN NEMOĆAN
Nejmar je na ovom meču došao do het trika u 81. minutu. Ponovo je majstorski izveo slobodan udarac, a Borjan je samo pogledom ispratio tu loptu.



Posle trećeg pogotka koji je postigao na ovom meču Brazilac je napustio igru. Tuhel je na teren uveo mladog Drakslera. Parižani su nastavili da prete, a mrežu Borjana je još jednom zatresao Kavani. Međutim, bio je u nedozvoljenoj poziciji, sudije su poništile gol. Dva minuta je produženo drugo poluvreme, a odmah po isteku nadoknade sudije su odsvirale kraj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (62)

Pop

03.10.2018. 18:13

Ajmo ciganiiii, što manje golova da primimo da se ne brukamo iako su najjači klub na planeti.

operativac iz opere

03.10.2018. 19:48

@Pop - ajde bre, moramo malo da poradujemo i navijace Franjevca, njima ove godine nije bilo vece radosti.

MatijaBG PFC

03.10.2018. 20:07

@Boki - Pa i Napoly je treba zabiti najmanje tri, nego je prečka, najbolja igračica Stella Rose, bila baš u formi:)

Pazi ko se javlja

03.10.2018. 21:01

@Boki - Za vas je Radnik iz Surdulice pojam, pa i da ste igrali 120 minuta, a ne "samo" 10 minuta nadoknade zahvaljujući Đokiću.

ccc

03.10.2018. 19:41

E nekada smo mi igrali od noge a sada ne možemo loptu da uzmemo učeniku. Podsetiću vas Francuzi su od nas učili finese ove igre. Ko je to zabranio našim igračima da se dodaju na terenu nego preskaču igru i iz toga su od tri primili dva gola. Sramota, kao da su skinuli gaće i rekli izvolte. I devedestih su drugi imali skuplje timove od Zvezde ali je ona znala sa loptom. Ova ekipa nema poima da igra sa loptom. Nema je na sredini terena. Može Jovičić da trči kolko hoće ali da pogodi igrača teško.

Neopevani kukavičluk

03.10.2018. 19:42

Nikada, al nikada Zvezda nije igrala kukavički fudbal u Evropi do eto pojave Milojevića. I prosto neverovatno da i posle 2-0 on igra bunker. 3-0 i on ne čini niti jednu jedinu izmenu, U odbrani duva promaja, Ben ko pusto ostrvo u okeanu, ali neeee Miloje ništa ne menja.

Beograđanin

03.10.2018. 20:53

@Neopevani kukavičluk - Ali taj kukavicki fudbal vam je doneo najveci uspeh posle 27 godina

Ne

03.10.2018. 23:57

@Neopevani kukavičluk - Ovako kukavički nije igrao. Bilo je bunkerica 10-15 minuta pred kraj svake, ali da igra tako celu utakmicu, ne.

bager

03.10.2018. 19:44

Rekoh ja da ce Zvezda proci u Parizu kao glineni golubovi na vasaru ,,,doduse rekoh i da ce primiti bar 4 gola ali nisam mislio 4 po poluvremenu ,,

Лука Марковић

03.10.2018. 19:44

Надам се да ћете са Ливерпулом и Наполијем успијети да се домогнете бар “Лиге Европа “ друге фазе такмичења,али бих искрено волио да на “Рајку Митићу” у марту сљедеће године гледам неког европског великана. А што се тиче ове утакмице ,ништа осим часног пораза нисам ни очекивао ни прије почетка утакмице.

MatijaBG PFC

03.10.2018. 20:52

@Лука Марковић - Od Liwerpoola u gostima primate sedam komada... u BG mozda uz prečke i sreću, otkinete nekom još bod,Napoly vas tamo dobija 3-1

Matija tupko

04.10.2018. 00:13

@Лука Марковић - Ako hoćeš originalne nazive onda se piše Liverpool i Napoli.

Boban Stojanovic

03.10.2018. 19:50

Hahahaha gledaj ovu Mirkinu balerinu i ovoga Marka Marininoga.Jel se tako igra fudbal,sramota.

Maki72

03.10.2018. 19:51

Ovo je bre smesno !!! Jasno mi je da su prejaki i da imaju ekstra kvalitetne igrace , al da se ovako pogubimo , sramota bre . Pa igrate za Zvezdu , gde vam je srce .Kao kakve devojcice ste . Svi golovi - teski kiksevi odbrane !!! Pa treneru , kakava ti je ovo postavka , zgusni to inace ce mo do kraja 10 primiti . Daj malo pokazite muda pa nisu oni s druge planete ... Dva pasa ne mozete da svezete , ukopavate golmana , sramota

Mirjana

03.10.2018. 19:52

Tužno!!Katastrofalno!!Paralizovani su kao žabe!!!Do kraja će primiti još 5!!!

crno-beli svet

03.10.2018. 19:53

Steta sto ciganija ispromasiva onolike sanse...ahahahaaa....al nema veze dobili smo novi termin za bunker..."poziciono postavljanje",ahahaaa...

Делија

03.10.2018. 19:56

A gde ste vi grobari? Za vas smo u svakom pogledu bolji i ako još kukate za derbi, nema vam Toleta više da vas provlači.

nibrS

03.10.2018. 20:13

Sreća za Zvezdu da su igrači PSŽ-a jako sebični, inače bilo bi deset golova do sada...

Zoran SAD

03.10.2018. 20:17

imam 58 godina i jos igram 3x nedeljno, sudim i treniram tim ali brate dragi ova odbrana CZ pa to je miki maus, ko koga markira tu, niko samo gledaju PSG igrace kako trce pored njih a oni kao ovce samo stoje i gledaju- 2, 3,4 gol

Vlada Legenda

03.10.2018. 20:29

Ko je očekivao bilo šta drugo osim laganog pokazivanja nadmoći PSG-a,taj nema pojma o fudbalu!

bg4life

03.10.2018. 20:53

Ja neznam zasto se primati svi dal delije ili grobari pa ovo je realno sem marina niko od Zvezdinih igraca nije ihrao na ovom nivou ovde su gubili i jaci klubovi su gubili sa po 4 5 gola ovo je realnost

Vlade

03.10.2018. 20:56

Ne treba ni da se čudite ni iznenadjujete.Ovo je realnost i o njoj se slabo priča.

umbrisimo

03.10.2018. 21:06

Kada pretvoris navijace najveceg rivala u navijace PSGa. Neprocenjivo. Neka svake naredne godine, navijaci Partizana navijaju za PSGa protiv Zvezde u Ligi Sampiona

018

03.10.2018. 21:11

Jako me interesuje sta ce ovi nasi da izjave posle utakmice. Culi smo sta su kazali pred utakmicu. Ipak su boranija za Pariz pa i za engleze i Italijane.

Brzina za presingu igru

03.10.2018. 22:21

@018 - Da bi mogla da parira boljim timovima, Zvezda mora u svakoj liniji tima da dovede po jednog BRZOG igrača (najmanje 20% brži od našeg najbržeg)

Domaći BRZACI

04.10.2018. 00:05

@018 - Zvezda zbog svog ugleda, od 1991. uvek može da dovede NAJBRŽEG beka i krilo koji igraju u Srbiji i susednim državama, a ne da dovodi spore strance i bez kondicije ! Uprava mora da promeni politiku dovođenja mnogo igrača , nego da svake godine dovedu TRI BOLjA igrača (za svaku liniju po jedan)

MENI ZVEZDASI NEPOVEROVASE

03.10.2018. 21:19

Rekao sam da ce rezultat bit teniskog karaktera. Kako su samo uspeli i onaj jedan gol da daju?

MOJ PREDLOG JE BIO DA NE IDU U PARIZ

03.10.2018. 21:21

Utakmica bi bila registrovana 3:0 za PSG, i taj rezultat je poviljniji za Zvezdu.

Dud

03.10.2018. 21:35

Realna je izjava Milojevića, nije ni sam svjestan kako je rekao pravu stvar - Nismo navikli! Naravno medveđa usluga u našoj ligi i te kako škodi našem fudbalu, tj. svim klubovima!

Vatro Marx

03.10.2018. 22:34

Nemogu da prebolim sta se moze, Moram da se pomirim iz ove koze u drugu se nemoze. Previsok je rezultat

Kratka analiza

04.10.2018. 10:00

Sta je igrao Stojkovic osim sto je trcao za Neimarom. Pavkov usao u igru neispavan. Causic izgubljen u vremenu i na terenu a to isto vazi i za sve ostale.