Otac i ćerka nastradali zajedno

E. V. N.

03. 10. 2018. u 15:04

Mirko (73) i Vesna Ranković (47) u sredu se "jugom" posle sudara survali sa 17 metara visine. Vatrogasci iz smrskanog auta vadili tela

Отац и ћерка настрадали заједно

Policija kraj smrskanog "juga" Foto: N. Skenderija

OTAC i ćerka, Mirko (73) i Vesna Ranković (47) poginuli su u sredu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila oko 14.30 na prilaznoj petlji Pančevačkog mosta. I dok su lekari Hitne pomoći na mestu tragedije mogli samo da konstatuju smrt žene suvozača, muškarac je povredama podlegao u Urgentnom centru.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, automobil marke "jugo" lozničkih tablica, kojim je upravljao Mirko, kretao se ka Zrenjaninskom putu. Istovremeno, na most se uključivao i "reno megan" kojim je upravljala Teodora D. (32). Iz zasada neutvrđenih razloga, "reno" je udario u "jugo", koji je od siline udarca probio zaštitnu bankinu i survao se sa visine od oko 17 metara. Istraga će pokazati ko od vozača nije ispoštova o prvenstvo prolaza, kao i kako je došlo do sudara.

Na mesto nesreće odmah je stiglo i vatrogasno vozilo sa šest spasilaca, koji su pomogli da se iz smrskanog automobila izvuku tela oca i ćerke. Mirko je posle nesreće još davao znake života, pa je hitno prevezen u Urgentni centar, ali uprkos velikim naporima lekari nisu uspeli da ga spasu.

- Sedeo sam u automehaničarskoj radnji, baš ispod mosta - kaže za "Novosti" očevidac tragedije. - Kada je automobil pao na zemlju, pomislio sam da je eksplodirala bomba. Udarac je bio toliko jak. U prvi mah nisam smeo da izađem iz radnje, ali sam posle nekoliko trenutaka naišao na jeziv prizor. Kola su bila smrskana.

"Jugo" je bio toliko uništen da vatrogasci satima nisu mogli da izvuku Vesnino telo. Zaštitna ograda na mostu, u dužini od 10 metara, pala je prilikom nesreće.

Na svim prilaznim deonicama Pančevačkom mostu, saobraćaj je bio blokiran. U krajnjoj desnoj traci u smeru ka Pančevu bila su tri policijska automobila, a vozila su se samo naizmenično propuštala levom trakom. Takođe, ni pešacima nije bilo dozvoljeno da pešice prelaze sa jedne na drugu obalu.

Mesto na kom je automobil probio ogradu mosta



SLETEO ŠLEPER

SLIČNA nesreća dogodila se i 2013. godine, kada je šleper sleteo sa Pančevačkog mosta. Tom prilikom akcija spasavanja je trajala sat i po, a vozač teškog kamiona je prošao sa teškim povredama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Milorad

03.10.2018. 15:39

Тако је када су нам путеви технички неисправни и без банкина.

Mirko

03.10.2018. 21:26

@Milorad - Moze kao ona na gazeli ovo nije prvi put da na tom mostu izlecu vozila , samo treba neko da pogine da bi neko uzeo da radi svoj posao .

Ostap Bender

03.10.2018. 21:30

Nije kriva ograda!!! Mnogi naši vozači ne zarezuju znak STOP , a trougao , da ne pričam. Da je vozač poštovao znak , sad bi bili živi i oni njegova kći! Most jeste katastrofa, ali to je druga priča...Vozim skoro 50 godina , ali nikad, ama baš nikad, nisam prošao na znak stop bez zaustavljanja...! A mnogi i ne znaju da im ni kasko ne važi ako prodju na stop i izazovu saobraćajku!

Aleksandar

03.10.2018. 22:40

@Ostap Bender - Vozac koji je nastradao sa svojom kcerkom imao je prvenstvo prolaza. Teodora je bila ta koja se ukljucivala, a vozacima s ukljucenja je znak "Stop" koji tu treba da se ispostuje. Nebrojeno puta sam se tu ukljucivao dok nisu ovo novo ukljucenje na most odradili pre nekoliko godina.

Gile

03.10.2018. 22:50

Po svoj prilici a i slici reno je imao prednost. Doslo je vreme da niko nista ne postuje a posebno u saobracaju. Greske su tragicne.

Jovan

04.10.2018. 07:43

@Gile - Po ovome gore sto pise, zena u renou se ukljucivala na put ka Pancevackom mostu (kojim su stradali vec vozili) i na tom ukljucenju je znak stop za nju, tako da tu nije mogla imati prednost. Strasno je kako jedan kratak trenutak nepaznje moze imati tako teske i trajne posljedice. Neka je pokoj dusi stradalima.