Odluka predsednika opštine Pirot Vladana Vasića da kao pojedinac pristupi Ujedinjenim regionima Srbije (URS), izazvala je potrese u vladajućoj Koaliciji za Pirot (KZP), a strasti u gradu se ne stišavaju.

Jedan od osnivača KZP, direktor Fonda za građevinsko zemljište Momčilo Antić u prvoj reakciji je rekao da smatra „da to što je uradio Vasić je pogrešna odluka“. Posle par dana, saopštenjem za javnost oglasila su se dvojica od trojice osnivača KZP Momčilo Antić i Miodrag Mitić, istakavši da ta koalicija neće pristupiti Ujedinjenim regionima, jer se „ne može verovati obećanjima“ G17 plus. Antić i Mitić su naveli da je Koalicija za Pirot još u novembru odlučila da ne pristupa URS i pored „brojnih pritisaka“ iz Beograda.

Antić i Mitić su naveli i da „iskustvo pokazuje da se obećanjima G17 plus i njenih čelnika ne može verovati“.

‘’Umesto fabrike obuće Geoks i hiljadu novih radnih mesta, dve trećine sredstava za izgradnju zatvorenog bazena u gradu, rekonstruisanog Omladinskog stadiona, umesto 350 miliona dinara za rekonstrukciju infrastrukture i milion evra za izgradnju Žukovskog mosta u Pirotu, dobili smo prazna obećanja’’, tvrde Antić i Mitić i dodaju da je Pirot ostao i bez 100 miliona dinara koje treba redovno da dobije iz budžeta Republike.

Vladan Vasić ističe da je URS pristupio kao pojedinac i da za to ima podršku velikog dela Koalicije za Pirot.

– Moja procena i procena jedne grupe ljudi iz Koalicije je da Pirot već duže vremena nema uticaj na odluke koje se donose u Beogradu i da je ovo prilika da se taj uticaj znatno proširi. Pre šest meseci KZP je bila protiv da pristupi Uniji lokalnih i regionalnih stranaka koju okuplja G17 plus, ali smo sada uočili da je ta odluka donela samo negativne efekte. Moj osnovni motiv da potpišem ovaj osnivački akt za formiranje Ujedinjenih regiona je da Pirot dovedem u Beograd i da Beograd dovedem u Pirot – rekao je Vasić.

Tvrde da je većina u Koaliciji protiv

„Protiv pristupanja je glasala većina u Koaliciji i pri tom stavu, još čvršće, stoji i dalje. Vladan Vasić je ostao pri stavu da grupaciji URS treba prići, i prenebregnuvši stav većine, odlučio da to samostalno i uradi. Poštujemo njegovo pravo kao pojedinca, ali se žestoko protivimo pokušajima da se ono prikaže kao stav cele Koalicije ili njenog većeg dela’’, saopštili su Momčilo Antić i Miodrag Mitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari