Da li je kucnuo čas za tajni alat Vladana Milojevića?

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.10.18. | 12:35

Čime Zvezdin trener večeras može da iznenadi PSŽ

Kvalitet je na strani Pari Sen Žermena, o tome ne treba trošiti reči. Jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona i najskupljih timova Evrope je apsolutni favorit na svom terenu protiv Crvene zvezde. Na svakoj poziciji, francuski Sveci imaju daleko kvalitenije i skuplje igrače od beogradskih crveno-belih. Jači su individualno i kolektivno...

Ali da kvalitet i tržišna vrednost uvek presuđuju, fudbal bi bio tako predvidiv. S vremena na vreme se pojavi David koji obori Golijata i servira iznenađenje zbog kojeg je fudbal tako lepa igra. A iznenađenja se ne dešavaju tek tako sama od sebe. Sreća je sastavni deo te priče, ali i mudrost onih koji ga pripremaju. A Vladanu Milojeviću će večeras biti potrebna ogromna mudrost i sreća da bi servirao iznenađenje na Parku prinčeva. Možda zbog toga posegne i za svojim tajnim, u poslednje vreme zaboravljenim, a nekad omiljenim alatom.

Izabrane vesti

Možda je ovo večeras meč za Slavoljuba Srnića...

Jedan od junaka Zvezdine renesanse pod Milojevićem je ove sezone pao u senku skupocenih pojačanja koja (zasad) ne donose ni sličan učinak kakav je on imao prošle godine u Evropi. Podsetimo, da je Srnić odigrao 15 od mogućih 16 evropskih utakmica (kvalifikacije, grupna faza i šesanestina finala) i sa četiri gola i tri asitencije bio statistički najučinkovitiji igrač crveno-belih na međunarodnoj sceni minule sezone. I ne samo statistički, njegov gol je doneo pobedu protiv Kelna. Dao je i onaj zlata vredan gol u gostima protiv Krasnodara na 2:0. Istina, promašio je i pobedu protiv BATE Borisova. Ali ko ulazi u šanse, taj mora i da promašuje.

A baš takav igrač bi možda večeras dobro došao Crvenoj zvezdi... Neko ko bi iz drugog plana mogao da uđe u šansu. Neko ko je gladan prilike i željan borbe. I neko ko će odraditi i lavovski deo posla u defanzivi.

Vladan Milojević to najbolje zna, vidi situaciju iznutra i svestan je šta može da dobije od Srnića. Koji su to plusevi, a koji minusi. Ako nekoga poznaje u dušu, onda je to Slavoljub Srnić. To je njegovo dete iz omladinaca Crvene zvezde. To njegov izum uiz Čukaričkog. To je njegov vojnik iz prošle sezone.

Šta se od tada promenilo, teško je odgonetnuti...

Srnićeva povreda na pripremama je svakako imala udela. A vrlo verovatno i neostvareni transfer u špansku Uesku. Crvena zvezda je tada dala zeleno svetlo, ali Srnić nije bio zadovoljan uslovima. I ostao je. U međuvremenu su došla pojačanja poput Kafua, Simića, Marina... I Ben često igra na poziciji desnog krila, tako da je Srnić izgubio minutažu.

Ove sezone je od 19 mogućih mečeva igrao samo na šest i postigao jedan gol. Uglavnom je igrao u mečevima domaćeg prvenstva. Nije ga bilo na terenu protiv Salcburga, nije ga bilo ni na klupi protiv Napolija.

Ali opet, nekako se nameće kao jedno od logičnih rešenja za večerašnji okršaj na Parku prinčeva. Milojević će Bena najverovatnije gurnuti u špic zbog odsustva Boaćija, čime se otvara mesto na desnom krilu, s obzirom da je Marin siguran na levom. Tu mogu da igraju Kafu, Simić i Srnić.

Brazilac je do sada pokazao jako malo, Simić je bio na granici između startera i dokera, ali je u Salcburgu pokvario utisak i pokazao strah da još nije zreo za veliku scenu. Srnić svakako ima više iskustva za ovakve mečeve od Simića. I može više da doprinese u defanzivi koja će večeras morati da bude perfektna. Istina, kreacija i vizija igre su na Simićevoj strani u tom poređenju.

PSŽ će u fazi napada igrati 4-3-3 sa visokim presingom, a pogotovo po Zvezdinom desnom boku, gde će kao jedan od trojice iz sredine dejstvovati Anhel di Marija. S njim i Nejmarom kojem je prirodnije da teži ka levoj nego ka desnoj strani napada, jasno je da će Zvezda tu imati više posla. Pogotovo što će se ubacivati i ofanzivni bek Bernat.

Srnić bi u takvoj postavci na terenu, bio od velike pomoći Filipu Stojkoviću s kojim se poznaje u dušu i s kojim je prošle sezone činilo lokomotivu Zvezdinog napada po bokovima. Takođe, gladan minutaže i željan velike scene, mogao bi da bude i opasno oružje iz drugog plana. Kod njega je neminovnost da ulazi u šanse i samo je pitanje kako reaguje u završnici.

Prošlo je mesec i kusur dana otkako je Srnić igrao za Crvenu zvezdu. Bilo je to u meču sa Čukaričkim kada je postigao i gol. Možda je večeras opet kucnuo čas da vojnik sa nožem u zubima još jednom pogine za Zvezdu i svojim primerom pojača motiv i adrenalin i kod saigrača. Možda...

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Slavoljub SrnićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara