Najnovije vesti
Vesti Svet
OD ULTRADESNIČARA DO MERKELINE MILJENICE Ko sve želi da dođe na ČELO NEMAČKE (FOTO)

OD ULTRADESNIČARA DO MERKELINE MILJENICE Ko sve želi da dođe na ČELO NEMAČKE (FOTO)

Nemačka kancelarka Angela Merkel, sudeći prema pisanjima nemačkih medija, sve manje drži sve konce u svojim rukama i polako gubi moć. Nakon što je njena stranka doživela udarac na parlamentarnim izborima zbog čega je jedva uspela da sasatavi vladu, usledio je problem za problemom. Nemačka politika je sve polarizovanija, a Merkel kao da više nema na koga da se osloni. Ankete pokazuju da slabi rejting njene stranke CDU, a osim toga Merkel doživljava i poraz za porazom na političkoj sceni.

Angela Merkel
Angela Merkel

Kada je šef nemačke obaveštajne službe doveo u pitanje migrantsku politiku, ona je morala da napravi kompromis i umesto da mu da otkaz, samo je postavljen na drugu pa i bolju poziciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Time je učinila ustupak ministru unutrašnjih poslova Horstu Zehoferu i stranci CSU, njenim koalicionim partnerom, koji malo-malo pa zapreti raskidom saradnje.

Zatim je i bliski saradnik Merkel, Folker Kauder, izgubio izbore za šefa poslaničkog kluba njenog konzervativnog bloka, što je mnoge iznenadilo i izazvalo spekulacije da je time poljuljan autoritet same kancelarke.

Kako se bliži kraju njena prva godina četvrtog mandata, mnogi joj predviđaju kraj. Bilo to tačno ili ne, "Blumberg" navodi listu ljudi koji bi želeli da je na toj poziciji zamene. Pogledajte u galeriji ko su oni.