Bura u vranjskoj školi: PROZIVANJE na Fejsbuku, ISPITIVANJE na času

Lokalne vesti - Sreda 03.10.2018 - 09:07

Grupa roditelja učenika petog razreda O.Š. „Branko Radičević“ u Vranju uznemirena je nakon što je majka jedne od učenica sprovela „istragu“ u odeljenju njihove dece.

Uznemireni roditelji traže intervenciju prosvetne inspekcije FOTO: S. Tasić/OK Radio Uznemireni roditelji traže intervenciju prosvetne inspekcije FOTO: S. Tasić/OK Radio
U svima poznatu i gotovo uobičajenu priču o favorizovanju pojedinih učenika, takozvanim „učiteljicinim mezimcima“, danas se uključuju nezaobilazne društvene mreže i dodatno komplikuju situaciju.
 
Takav slučaj se ovih dana dogodio u O.Š. „Branko Radičević“ u Vranju, što je rezultiralo uznemirenjem roditelja i opterećivanjem đaka stvarima koje nemaju veze sa učenjem i gradivom.
 
Redakciji OK Radija se javila majka jednog od učenika koji je zajedno sa svojim drugovima bio  „saslušavan“ u odeljenju.
 
Kako kaže majka koja nije želela da joj se pominje ime zbog mogućih dodatnih problema, jedna učenica ima povlašćen položaj u razredu jer je razredna prijateljica sa njenom majkom.
 
- Ona je najbolji đak, ima pravo da pregleda domaće zadatke svojih drugova, za sve se pita i teroriše ostale učenike.
 
To je stvorilo revolt ostalih đaka prema devojčici, pa je došlo do svojevrsnog bojkota i prozivanja na Fejsbuku tokom vikenda.
 
Iznervirana time, majka ove učenice je došla u ponedeljak pred početak časa i, zajedno sa razrednom, sprovodila „istragu“ o tom slučaju, na šta naravno nema pravo, i to je jako uznemirilo ostale đake.
 
Jedno od te dece, dete sa posebnim potrebama, toliko je istraumirano da od tada ne dolazi u školu – navodi majka.
 
Grupa od desetak roditelja je, želeći da zaštite svoju decu, tražila prijem kod direktora, ali im je i u utorak i u sredu rečeno da je on odsutan.
 
I redakcija OK Radija je pokušala da kontaktira direktora škole, a on nije odgovarao na naše pozive.
 
Naša sagovornica smatra da je ono što se desilo nedopustivo i traži da se stvar izvede na čistac, u čemu, kako kaže, ima podršku ostalih roditelja.
 
Iako se u slučaj uključila stručna služba škole, ona smatra da se nastoji da se slučaj zataška, te navodi da je neophodno angažovanje i prosvetne inspekcije.
 
- I verbalno uznemiravanje je vid nasilja. Mnogo se priča o nasilju nad decom, ali se malo radi na tome, pa onda vrlo lako može da dođe i do većih problema i posledica – zaključuje naša sagovornica.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: