03. oktobar  2018. 08.15  →  11.28 | Izvor: Tanjug

Dopune za dnevni red koje do sada nisu usvojene

BEOGRAD -

Poslanici, uglavnom iz opozicije, predložili su više od 170 izmena zakona i formiranje različitih anketnih odbora za dopunu dnevnog reda aktuelne sednice skupštine, koji nisu prihvaćeni.

Do sada su obrazložili nešto više od 60 predloga, a među onima koji su odbijeni su Predlog zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodina, Predlog zakona o udžbenicima, Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

skupstina srbije parlament

Poslanici DS predložili su da se donese zakon o prestanku važenja Zakona o visokom obrazovanju, kao podrška peticiji koju je pokrenula naučna zajednica.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević zatražio je da se dnevni red dopuni predlogom odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za afere povezane sa bivšim predsednikom Skupštine opštine Smederevska Palanka Radoslavom Milojičićem i nenamenskim trošenjem sredstava.

Poslanica DS Maja Videnović je obrazložila zašto želi da se na dnevni red uvrste izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima, tvrdeći da u medijskom prostoru imamo medijski haos i da je jedan od glavnih krivaca za nepoštovanje zakona "takozvani REM".

Ona je navela da je nacionalna frekvencija javno dobro i da je nebitno da li je korisnik nacionalne frekvencije državni ili privatni vlasnik.

Ista poslanica zatražila je formiranje anketinog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su pratile događaje koji su se desili pre i tokom polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Formiranje anketnog odbora zatražila je i njena stranačka koleginica Gordana Čomić, sa ciljem da se utvrde činjenice u vezi sa helikopterskom nesrećom u Srbiji.

Demokrate su zatražile i da se dnevni red dopuni Predlogom zakona o prestanku važenja Zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije, izmenama Zakona o glavnom gradu, Predlogom zakona o radu...

Utvrđivanje dnevnog reda počelo je juče, pa je prekinuto zbog nedostatka kvoruma, a nastavljeno je danas.

Tagovi