Oduzeto pet tona paprike

J. D.

02. 10. 2018. u 23:59

Inspektori zatekli neregistrovane prodavce voća i povrća kod Veletržnice. Parkiranim kamionima ugrožavaju bezbednost i protok saobraćaja

Одузето пет тона паприке

Trgovci dolaze najčešće sa juga, iz Srema ili Banata

KAMIONI puni voća i povrća, vage nasred ulice i velike količine smeća koje ostaju za preprodavcima, jedina su slika koja od polovine avgusta do decembra krasi deo puta kod Veletržnice "Beograd". Međutim, komunalni inspektori Odeljenja za inspekcijski nadzor nad trgovinom juče su na pomenutoj lokaciji, uz asistenciju četiri patrole MUP, oduzeli oko pet tona paprike, koja se prodavala nelegalno..

- Tokom nadzora na teritoriji opštine Novi Beograd, u nelegalnoj trgovini zatečeno je šest neregistrovanih subjekata od kojih je oduzeta roba - objašnjava Sonja Podunavac, gradska sekretarka za inspekcijske poslove. - Nastavićemo sa ovakvim akcijama jer je u interesu svih nas da grad bude uređen i čist. Roba treba da se prodaje legalno, na mestima koja su predviđena za to, a komunalni red mora da se poštuje.

Nelegalni prodavci, uglavnom paprike i kupusa, koji se put popularnog "Kvantaša" upute sa juga, iz Srema ili Banata, parkiranim kamionima remete i funkcionisanje saobraćaja na ovoj deonici. Preprodavci voća i povrća probleme prave i taksistima, jer se zbog parkiranih automobila koji se zaustavljaju zbog kupovine otežano kreću ovom deonicom.

- Oni jesu parkirani u zaustavnoj traci, ali vage za merenje izbace nasred ulice. Pa ako se zaustave samo dva ili tri automobila, da nešto pazare, nastane haos. Dok oni to izmere, plate i spakuju u svoja vozila, naprave se kolona i velika gužva - objašnjava jedan od taksista.

Međutim, prema račima našeg sagovornika, kazne ih ne plaše mnogo. Na prodaji voća i povrća dobro zarade, pa im napisana kazna za nepravilno parkiranje ili nelegalnu prodaju ne predstavlja problem. Zbog toga su inspektori odlučili da krenu u akciju oduzimanja robe kako bi stali na put divljoj prodaji.


PROČITAJTE JOŠ:
Spremni za klizače

PREPRODAJA KOD CVETKOVE PIJACE

INSPEKCIJA opštine Stari grad posle dugogodišnje borbe uspela je da nelegalne trgovce otera sa Skvera Mire Trailović kod Bitefa. Međutim, oni su trenutno zaposeli plato ispred ulaza na Cvetkovu pijacu. Iako su pripadnici Komunalne policije i inspekcijski organi svakog dana na ovoj lokaciji, trgovci ne odustaju od svakodnevne preprodaje starih stvari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Buki

03.10.2018. 21:55

Jos samo prodavce sa buvljaka da pohapsite, pa cemo osim sto smo gladni biti i goli.

sale

04.10.2018. 09:09

Tu sam prosle nedelje kupio papriku za ajvar po 65 dinara dok je na svim drugim mestima bila duplo i vise skuplja izgleda da je to problem a doticnom pamtnom taksisti ne smetaju ponedljkom kamioni parkirani u toj traci do auto puta nego mu smetaju paprikari koji prodaju jeftinije narodu od svih preprodavaca na svim pijacama .