Odložen početak ponovljenog suđenja Duliću

Odložen je početak ponovljenog suđenja bivšem ministru Oliveru Duliću, njegovom zameniku Nebojši Janjiću i direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku.
Odložen početak ponovljenog suđenja Duliću
Foto: 021.rs
Za novi početak određen je 4. decembar, u Specijalnom sudu u Beogradu, a razlog odlaganja je izostanak Janjića.
 
Janjićeva odbrana sudu je prosledila medicinsku dokumentaciju prema kojoj postoji mogućnost da on nije procesno sposoban, odnosno da ne može da mu se sudi. Zbog toga je sud odložio suđenje i naložio da se na Klinici za psihijatriju obavi komisijsko veštačenje Janjića i utvrdi da li je sposoban da prati tok suđenja i učestvuje u postupku. 
 
U ovom slučaju Duliću, Janjiću i Drobnjaku sudi se povodom optužbi da su zloupotrebili službeni položaj prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest" 2009. godine. Janjiću se sudi u još jednom postupku pred Specijalnim sudom, u slučaju "MB gas oil", a i u tom slučaju već je naloženo veštačenje njegovog zdravlja. 
 
Suđenje Duliću i ostalima se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je proletos ukinuo prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom su u julu 2017. godine sva trojica bili osuđeni na zatvorske kazne. 
 
Specijalni sud je, prema stavu drugostepenog suda, propustio da tačno navede kojim radnjama su okrivljeni iskoristili svoj službeni položaj, prekoračili granice službenog ovlašćenja, kao i da navede vreme, mesto i način izvršenja pojedinačnih radnji koje ulaze u sastav produženog krivičnog dela. 
 
Za Apelacioni sud je takođe bila sporna visina pribavljene imovinske koristi, koju je utvrdio prvostepeni sud, pa je zbog svih nedostakaka ukinuo prvostepenu presudu i naložio ponovono brižljivo razmatranje i odlučivanje. 
  • Samo

    03.10.2018 09:41
    ovo
    "U ovom slučaju Duliću, Janjiću i Drobnjaku sudi se povodom optužbi da su zloupotrebili službeni položaj prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest" 2009. godine."

    Podržavam da svako odgovara ukoliko je kriv, ali hoću da kažem da u vestima ovakve stvari gledamo svakodnevno i dan danas, iste stvari radi i ova vlast, pa zašto se odmah ne hapse zbog istih ili težih krivičnih dela. Npr. Kopaonik, ili ako ćemo o preduzećima pogledajte samo "Gošu"...………………..otvaraju se hiljade i hiljade "fiktivnih" firmi, udruženja.....da dobiju novac putem konkursa, nabavki, kupovine a zatim uništenja firmi i prodaje imovine, kad odrade posao gase se...……... i nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.