Najnovije vesti
Vesti Hronika
"PAO JE U KOMU I NIJE SE PROBUDIO" Nišlija se posvađao sa obezbeđenjem kluba, oni ga oborili na zemlju, pa ŠUTIRALI DO SMRTI

"PAO JE U KOMU I NIJE SE PROBUDIO" Nišlija se posvađao sa obezbeđenjem kluba, oni ga oborili na zemlju, pa ŠUTIRALI DO SMRTI

Ivan Čolović (26) i Žarko Nikolić (26), obojica iz Niša, optuženi su da su 11. februara 2018. godine oko 4 časa u holu noćnog kluba "Kubo klub" Bratislavu Milojeviću (38) iz Niša naneli teške telesne povrede od kojih je umro šest dana kasnije u Kliničkom centru u Nišu.

Bratislav Miljković pao u komu iz koje se više nije probudio Foto: Branko Janačković / Privatna arhiva
Bratislav Miljković pao u komu iz koje se više nije probudio

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Čoloviću i Nikoliću na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela nanošenja teške telesne povrede, za koje se, u slučaju kada je natupio smrtni ishod, može izreći zatvorska kazna od dve do 12 godine zatvora ako se dokaže njihova krivica.

Kako je "Blic" pisao, Milojević je kritične večeri bio sa drugovima u gradu nakon čega su otišli u “Kubo klub”, gde je u sitne noćne sate došlo do kobnog sukoba sa obezbeđenjem poznate niške diskoteke.

Kako se navodi u optužnici, Bratislava je prvo udario Čolović, otvorenom šakom “u predelu između ramena i obraza”. On se od udarca zateturao i posrnuo ka okrivljenom Nikoliću koji ga je potom gurnuo rukom, zbog čega je pao na pod.

- Onda su mu okrivljeni istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca nepoznatim tupim mehaničkim oruđem u predelu glave - stoji u optužnici.

U optužnici se konstatuje da su zadobijene povrede glave u vreme nastanka predstavljale "tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom" usled koje je 17. februara u 6.15 časova i preminuo na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Kako je “Blic” pisao odmah posle nemilog događaja, do sukoba u diskoteci, prema nezvaničnim informacijama, došlo je jer se Milojevićev drug uspavao za stolom, pa ga je obezbeđenje izvelo napolje. Bratislav se usprotivio tome nakon čega je došlo do incidenta u kojem je zadobio tešku povredu glave.

Majka: Pao je u komu i više se nije probudio

Majka nastradalog Ljiljana Miljković, ispričala je posle tragičnog događaja, da je njen sin bio radnik u “Leoniju” i da je te večeri izašao sa drugovima na piće, te da se zabrinula kada je videla da se nije vratio kući. Nakon zadobijanja teških povreda glave, pao je u komu iz koje se više nije probudio, uprkos naporima lekara KC Niš da ga održe u životu.

Početak suđenja odložen zbog bolesti advokata

Suđenje okrivljenima trebalo je da počne juče u Višem sudu u Nišu ali je odloženo za 2.novembar jer advokat jednog od optuženih Danilo Nikolić nije mogao da prisustvuje ročištu zbog bolesti. On je sudu dostavio urednu medicinsku dokumentaciju o sprečenosti da dođe na suđenje.