SRĐAN ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Britanci su želeli Novaka, ali kako da prodaš dušu zarad novca? (VIDEO)

Novosti online

02. 10. 2018. u 09:11

Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu (od Britanaca) dobili mi smo se godina dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati, kaže Srđan

СРЂАН ЂОКОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Британци су желели Новака, али како да продаш душу зарад новца? (ВИДЕО)

Foto: N.Paraušić

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog sportiste Novaka Đokovića, dao je svoje mišljenje o najvećem rivalu svog sina Rodžeru Federeru.

Srđan je gostovao u emisiji “Ćirilica”koja se emituje na TV Hepi! Novakov otac nije zaboravio Federeru kada je za našeg tenisera jednom prilikom rekao da je prevara, mada kaže da se Švajcarac promenio.

- Rekao sam tada da je Federer veliki sampion, ali mali čovek. To mislim i danas. U poslednje vreme je promenio odnos, video je da je pogrešio. Čak mu je i trener, videli ste kako ga je savetovao na Lejver kupu - rekao je Srđan Đoković.

Incident se desio pre 12 godina, kada je Srbija igrala sa Švajcarskom u Dejvis kupu. Novak je tada igrao protiv Vavrinke, a u petom setu je zatražio medicinski tajm-aut. Rodžeru se to nije svidelo, a kasnije je Srbina optužio da je prevarant.

- Ne verujem njegovim povredama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara, kada se priča o tim povredama - rekao je tada Federer.

Pored toga Srđan je otkrio i da su Britanci želeli po svaku cenu da Novak uzme njihovo državljanstvo. Nuđeni su savršeni uslovi, međutim Srđan je rekao da nijednom nije bio u dilemi.

- Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu (od Britanaca) dobili mi smo se godina dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati. Tako se i on ponaša. Ne može da dâ svoj lik i ime sponzorima", rekao je Srđan gostujući u emisiji Ćirilica na televiziji "Happy".

Razgovor sa ljudima iz Velike Britanije vodili su otac i majka Novaka Đokovića.

- Moja žena i ja. Oni su hteli da upare Novaka i Marija i da godinama budu pobednici Dejvis Kupa. Što bi i bili. Ali Novak je Srbin, rođen je ovde. Bilo bi iliuzorno odmah pričati. Nisam im odmah to rekao, nego smo posle razvorara sad decom odgovorili. Novak je imao 19, Marko, 16 i Đorđe 11. Ja sam im rekao da imaju šansu da žive tamo, da imaju najbolje uslove na svetu. Znate koji je bio njihov odgovor? Pa nikakav ne postoji ta sila da se promeni ta situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja",rekao je otac Novaka Đokovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

boško

02.10.2018. 10:01

Eh, da nas je više ovakvih. Ljudi koji su svojim talentom, radom i odricanjem stigli do vrha. Ne možemo svi na vrh sa Noletom,ali svi mi imamo svoj vrh i možemo ga osvojiti na naš način. Svakako veliko hvala Novaku i njegovim Đokovićima

NicKool

02.10.2018. 10:12

tako je bre, Novak je mozda i najveci Srbin ikada.. pravi moderan Srbin, sa svim kvalitetima koje treba i mi ostali da sledimo kako bi isplivali ikada, uzdigli i odvojili se od uticaja cetnistva, siledzija, dilera, zelenasa i lopova..

Деки

02.10.2018. 14:58

@NicKool - Јеси држао стиснуту песницу поред слепоочнице, док си писао овај латинични коментар, модерни Србине? Или си у дугиним бојама љубио ближњега свога, такође модерног Србина? Шта ти значи појам "четништво" и какве везе то има са свим набројаним тековинама комунизма, поред силеџијства, дилерисања, зеленашења и лоповлука? Спаваш ли ти ноћу, када у тексту са сасвим петом темом, дилетантски покушаваш да пљујеш по Краљевој војсци у отаџбини? Свашта...

Lemi

03.10.2018. 12:22

@NicKool - Ne znam za njega, ali da ti na poslednje pitanje ja odgovorim - da, spavam normalno. Sta ti nije jasno? I topao savet da malo sredis glavu i rasclanis u istoj sta su bile redovna vojska, ta koju spominjes i cetnicki pokret, jer isto sigurno nisu, koliko god sada naknadno pokusavali sve da usminkate i generalizujete.

Hisar 008

02.10.2018. 10:13

Gospodski,džentlmenski,patriotski i ljudski,to je karakteristika ovog našeg oca porodice Đoković, a perjanica nam je naš Nole.Srbiju u svetu sada prepoznaju po njemu.

borko

02.10.2018. 10:38

NEK TI BOG DA ZDRAVLJA I TEBI I TVOJIMA. UŽIVAJ LAFE. TAKO SE TO RADI. VERA U SEBE.SVAKA ČAST.

Бане PFC

02.10.2018. 10:54

Браво Ђоковићи! Ово нека прочитају сви они,који масовно напуштају родну земљу.Не мислим на оне,које заиста права мука натера,већ на чисто помодарство. Који само умеју да кажу:„Не ваља систем,криви ми политичари,Влада..." Сви ти,које држава Србија тобоже"није достојна и не завређује" и који се заносе амбицијама у дијаспори.

Mr.Q

02.10.2018. 15:54

@Бане PFC - Већина људи одлази на рад у иностранство јер их је мука натерала, какво црно "помодарство"?! О чему то причаш?! Ае онда Ти пронађи посао људима и обезбеди им будућност! Мислиш људи одлазе зато што воле?! Укључи мозак....

milutin.

02.10.2018. 11:02

Srđan i Dijana su vaspitali sina, sad mogu slobodno da kažu da je on njihov ponos. Jedan je Novak, teško ponovljiv u bilo kojoj profesiji.

crno-beli svet

02.10.2018. 12:48

Ali zato je sada posteni gradjanin Monaka i tamo ispoljava svoje SRPSTVO i njima placa porez,da li je to PRODAJA DUSE ZARAD NOVCA??Mani se te demagogije...

vh

02.10.2018. 13:06

Kome je bolje vani neka ide, ne treba nikoga osudjivati, ali ni obrnuto. Ako je Djokovicima draza Srbija od Engleske, pa valjda i mi koji smo ovde smemo to reci od brojnih koji pricaju: 'svi odose', 'propadosmo' itd. Jeste tesko, ne valja vlast, mnogo stvari ne valja, ali nasi preci su se borili za ovu zemlju, ostavili kosti ovde, borimo se i mi da bude bolja i najbolja. Nisu Djokovici ludi, budi svoj na svome, na tudjem suncu nece to biti bolje...

mitrofan

02.10.2018. 14:48

@vh - Ili cemo potamanti (u bukvalnom smislu) ove sto kradu, unose smutnju i razdor, cerupaju, ili nista od "borbe". Korov se pocupa i nalozi, zajedno sa semenom!

Vertical Limit

02.10.2018. 14:29

Ovom sto je napisao da u Monaku placa porez cu samo reci da nije lud ni blesav da placa nasoj lopovskoj drzavi.