Dualno obrazovanje za lakše ZAPOŠLJAVANJE MLADIH

Lokalne vesti - Utorak 02.10.2018 - 07:41

Na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju, organizovan je svečani prijem za 135 brucoša, povodom početka nove akademske godine.

Samo učeno društvo ima prosperitet i budućnost FOTO: vranje.org.rs Samo učeno društvo ima prosperitet i budućnost FOTO: vranje.org.rs
Ceremoniji dodele indeksa prisustvovali su i gradonačelnik Slobodan Milenković, kao i gradska većnica Zorica Jović
 
U svom obraćanju, gradonačelnik je rekao da učenje prožima sve društvene sfere, dok nam nova saznanja pomažu da se lakše orijentišemo na poslovnom i ličnom planu.
 
- Lokalna samouprava nastoji da još više doprinese procesu efikasnog studiranja, a napori za uspešno uvođenje dualnog obrazovanja uspešno su prepoznati od strane države.
 
Ovim smo stvorili uslove za bržu primenu stečenog znanja, čime se ostvaruje lakše i brže zapošljavanje mladih
 
Budite marljivi i odgovorni tokom studiranja, ne zaboravite cilj koji je pred vama, jer samo učeno društvo ima prosperitet i budućnost – rekao je gradonačelnik. 
 
Direktorka škole dr Ljiljana Đorđević istakla je da će brusoši naredne tri godine provesti u usvajanju znanja, veština, razmeni ideja i sticanju prvih ozbiljnijih životnih iskustava
 
- Nadam se da će uzajamna saradnja lokalne samouprave i naše škole biti uspešna kao i do sada, na obostrano zadovoljstvo
 
Dugi niz godina Grad prepoznaje potencijale, ali i važnost Visoke škole i njenih studenata za grad i okrug, i ulaže u njih - kazala je Đorđević.
 
Kako je rečeno na svečanosti, Visoka škola primenjenih strukovnih studija je akreditovana visokoškolska ustanova sa sedam studijskih programa na osnovnim, dva studijska programa na specijalističkim strukovnim studijama i tri studijska programa na master strukovnim studijama, koji su u postupku akreditacije.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: