NASTAVLJENO SUĐENJE SRBIMA U GRČKOJ! Plasiraju se isečci snimaka kobne tuče koji iskrivljuju sliku onog što se stvarno desilo
Foto: Youtube/Printscreen

slučaj zakintos

NASTAVLJENO SUĐENJE SRBIMA U GRČKOJ! Plasiraju se isečci snimaka kobne tuče koji iskrivljuju sliku onog što se stvarno desilo

Crna Hronika -

Grčki advokat Aleksis Kugijas, jedan od branilaca sedmorice srpskih mladića kojima se pred sudom u Patri sudi za ubistvo američkog studenta Bakrija Hendersona (22), osporio je verodostojnost video-snimaka koji su zabeležili prošlogodišnju kobnu tuču na Zakintosu.

Advokat je naveo da se javnosti plasiraju trejleri, odnosno isečci mnogobrojnih snimaka koji su zaplenjeni kobne noći, zbog čega se iskrivljuje prava slika događaja. On je zatražio od suda da ispita verodostojnost kako samih snimaka, tako i načina na koji su pribavljeni. Takođe, osporio je saslušanje u svojstvu svedoka komandira policije na Zakintosu koji je dao iskaz.

foto: Printscreen

- Zakon ne dozvoljava da onaj koji je učestvovao u istrazi, u ovom slučaju komandir policije koji je lično napisao krivične prijave protiv okrivljenih i prikupljao snimke sa kamera koji se ovde izvode kao dokaz, bude saslušavan u svojstvu svedoka - naveo je Kugijas.

foto: Printscreen

Uprkos njegovom reagovanju, sud je saslušao komandira, a da li će njegov iskaz na posletku biti uziman u obzir, sud će naknadno odlučiti.

Advokat je, takođe, osporio kvalifikaciju krivičnog dela, tvrdeći da smrt Hendersona nije bilo teško ubistvo počinjeno u saizvršilaštvu i s predumišljajem, kako tvrdi tužilac.

On se pozvao na obdukcioni nalaz, u kome stoji da je Amerikanac preminuo već nakon prvog udarca, koji mu je zadat u trenutku kada se obračun iz noćnog kluba preselio na ulicu, a koji mu, kako je tvrdio, nije zadao nijedan od srpskih mladića.

Svedočenje Srpkinje Konobarica više nije na lečenju?

Na jučerašnjem pretresu ponovo se povelo pitanje saslušanja ključnog svedoka čitavog događaja - konobarice Danice, zbog koje je navodno i izbio sukob između Hendersona i srpskih mladića. Tužilaštvo tvrdi da je Henderson napadnut jer je Danica sa njim pravila selfi, što odbrana negira. Konobarica je nedavno poslala sudu dokumentaciju da se neće odazvati pozivu za saslušanje jer se zbog trauma koju je preživela nalazi na psihijatrijskom lečenju u Srbiji. - Posedujem informaciju da se više ne nalazi na lečenju, to jest da je izašla iz bolnice - naveo je Kugijas.

(Kurir.rs/I. Milićević/Foto:Youtube/Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja