Ponedeljak, 01.10.2018.

23:46

Ministar policije ponudio ostavku, predsednik odbio

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb (71) ponudio je ostavku, koju je predsednik Francuske Emanuel Makron odbio da prihvati.

Izvor: Tanjug

Ministar policije ponudio ostavku, predsednik odbio
Foto: GettyImages

Kolomb, jedan od Makronovih najbližih saradnika, objavio je pre dve nedelje da namerava da podnese ostavku kako bi se kandidovao za gradonačelnika Liona na izborima koji će biti održani 2020. godine, kao i da će ostavku podneti nakon izbora u Evropskom parlamentu u maju 2019. godine, prenosi Rojters.

Prema pisanju francuskog lista Figaro, Kolomb nije želeo da se francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova destabilizuje zbog njegove odluke da se ponovo kandiduje za gradonačelnika Liona, međutim Makron je odlučio da ga zadrži na toj poziciji.

Kolomb je na mestu gradonačelnika liona bio od 2001. do 2017. godine.

Za sada ni Ministarstvo ni Predsedništvo nisu imali komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

22 h

Podeli: