Nova "igra" osnovaca: Dečak se vratio u modricama VIDEO

Nova nazovimo "igra" naših osnovaca zove se "Cimka". Dečak iz osnovne škole u Nišu prisustvovao je rođendanu svog druga iz razreda odakle se vratio u modricama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2018.

22:10

Nova
Screenshot/TV Prva

"Igra" izgleda tako što dete stane u položaj strogog mirovanja a oko njega je grupa dečaka i devojčica. Na cimanje, pomeranje tela i to vrlo malog, dobija neverovatno jake udarce po čitavom telu.

Dragani Janković, majci pokojnog Alekse, se putem društvenih mreža javila majka čije je dete pretrpelo ovaj vid vršnjačkog nasilja.

"Obratila mi se majka koja je želela da apeluje na roditelje i prosvetne radnike u smislu obraćanja pažnje na tu "igru". Radi se o jednom vrlo perfidnom zlostavljanju deteta, koje naverovatnije zbog prihvaćenosti u vršnjačku grupu mora sebe da izloži takvom teroru", navodi Jankovićeva i dodaje da postoji još takvih "igrica" koje su usmerene na nanošenje povreda slabijima od sebe ili onima koji su neprihvaćeni.

"Mi moramo da pričamo o tome, moramo da pričamo o prevenciji", naglašava ona.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: