Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.10.2018.

22:05

Nova "seča" u Superligi: Gaćinović se rastao sa Spartakom

Fudbalski klub Spartak iz Subotice i trener Vladimir Gaćinović su, nakon godinu i po dana zajedničkog rada, sporazumno raskinuli saradnju.

Izvor: LN

Autor: LN

Nova
Foto: Starsport

Ovo je već šesta smena šefa stručnog štaba u Superligi Srbije, pošto su pre Spartaka to činili Partizan, Vojvodina, Voždovac, Zemun i Radnik iz Surdulice.

"Iza nas je turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstvu i jednostavno smo se sporazumeli da je za Spartak najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba... Ova odluka je doneta teška srca i nismo je doneli u afektu, već kao iskreni prijatelji, dogovorom. Ipak, klub je iznad svega", navodi se u saopštenju Spartaka.

Spartak je posle deset odigranih kola u Super ligi Srbije na pretposlednjem, 15. mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

"Valja napomenuti da je u kratkom vremenu Spartak napustilo deset prvotimaca koji su otišli u druge klubove i tu valja tražiti jedan od uzroka slabijih rezultata", navodi se.

Vladimir Gaćinović je u Suboticu došao početkom prošle sezone kao pomoćnik Aleksandru Veselinoviću, a na mesto šefa stručnog štaba imenovan je u završnici šampionata, na početku plej-ofa.

"U tom periodu je još trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji na tabeli. Pod njegovim kormilom je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu Spartu iz Praga, što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti".

Spartak je, na kraju, istakao da je Gaćinović "ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba".

"I na kraju želimo da kažemo doviđenja, ali ne i zbogom jer su vrata našeg kluba za Vladimira Gaćinovića uvek otvorena", zaklučuje se u saopštenju Spartaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve