Junker: Italija se udaljava od budžetskih ciljeva EU

Tanjug

01. 10. 2018. u 21:09

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je Italiju da se svojim predloženim budžetom za 2019. udaljava od budžetskih ciljeva usaglašenih na nivou EU i poručio da ne želi da se Italiji desi kriza kakva je pogodila Grčku

Јункер: Италија се удаљава од буџетских циљева ЕУ

Foto Tanjug-AP

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je danas Italiju da se svojim predloženim budžetom za 2019. udaljava od budžetskih ciljeva usaglašenih na nivou EU i poručio da ne želi da se Italiji desi kriza kakva je pogodila Grčku.

"Ne bih želeo da, nakon što smo izašli na kraj sa grčkom krizom, završimo u istoj takvoj krizi u Italiji. Jedna takva kriza je dovoljna", rekao je Junker u govoru koji je održao u Nemačkoj, prenosi Rojters.

Predsednik EK je ukazao da, "ako Italija želi dalji poseban tretman, to bi značilo kraj evra".

"Zato morate biti veoma strogi", zaključio je Junker.

Budžet koji je italijanska vlada predložila za narednu g

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bugi

02.10.2018. 05:22

EU ce se podeliti na A i B clanice ako zeli da opstane.Zapadna evropa kojoj Italija nikada ekonomski gledano nije pripadala ce se odvojiti od clanica nekadasnjeg istocnog bloka.Iskreno receno na gradjane tih drzava se gleda kao na gradjane drugog reda.To znaju i jedni i drugi.Tako da ce Italiji ostati samo jedna mogucnost a to je da saradjuje sa ostalim siromasnim clanicamaEU.