Svet

Ponedeljak, 01.10.2018.

19:31

"Delikatno, sa EU raditi postepeno"

Rebalansiranje trgovine sa Evropskom unijom je delikatan proces koji bi trebalo raditi postepeno.

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

Proizvodni standardi bi trebalo da ostanu isti nakon Bregzita, izjavio je britanski ministar finansija Filip Hamond.

Kako prenosi Rojters, Hamond je, ipak, bio mnogo skeptičniji po pitanju standarda EU za finansijske usluge zato što su, kako kaže, oni podložniji promeni u kraćem roku.

On je takođe kazao da je mala verovatnoća da će sporazum o oporezivanju međunarodnih provajdera digitalnih usluga biti postignut uskoro i istakao da je takva mera usmerena na globalne gigante, a ne na kompanije koje se intenzivno razvijaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

14 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

12 h

Podeli: