U Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da u Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata a da su od formiranja Stalne udarne grupe, sredinom 2016. godine, krijumčarima ljudi izrečene kazne zatvora u ukupnom trajanju od 148 godina i pet meseci.
U Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata
Foto: Pixabay
Stefanović je na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, gde je održao predavanje studentima, kazao da se Srbija tokom migrantske krize pokazala kao "dobar domaćin".
 
"U našoj zemlji niko od migranata nije nikada maltretiran, a sa druge strane, nikome nismo dozvolili da čini krivična dela, a da za to ne bude procesuiran. Iako su se i krijumčari prilagođavali, čak i promenama pravnih okvira, i mi smo vremenom učili kako da što bolje zaštitimo svoje granice", rekao je Stefanović, a preneo MUP.
 
Ministar je sa vršiocem dužnosti dekana Kriminalističko-policijske akademije Goranom Boškovićem potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji MUP i KPA u oblasti osposobljavanja obrazovnih profila za obavljanje policijskih poslova i uručio nagrade najboljim studentima KPA u prethodnoj školskoj godini.
  • Predragg

    02.10.2018 10:04
    Covece,koliko je laznih,tj. usmerenih vesti. U paslednja 2 meseca,opomenuti smo 3 puta zbog Srbije kao Salona za buduce migrante. Ukidanjem viza Iranu i Tunisu,kobajagi sa ciljem pojacavanja turizma,dobili smo otvoren kanal dolaska osoba koji nameravaju pobeci na Zapad. Pretnja EU kao poslednja opomena da ce Srpskim Gradjanima biti ukinut Bezvizni Rezim,nastave li trako. Do danas,nisu napravili nista da sprece sramotu i posledice. Posle ce nam svi drugi biti krivi,a drzati cemo se za glavu,
  • kazi ,,ladja,,

    01.10.2018 21:36
    Jel neko racuna i ove sa rezervnom drzavom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.