Zaharova o "komandosima" i krvoproliću, "udarila" na KFOR

Portparolka ruskog MSP Marija Zaharova ocenila je da je upad kosovskih komandosa u srpske enklave na severu KiM "provokacija u cilju zastrašivanja Srba".

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2018.

18:03

Zaharova o
Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ona je dodala da je njihovo raspoređivanje moglo da dovede do novog krvoprolića i da destabilizuje Balkan.

"Grubi upad komandosa kosovskih policijskih snaga u srpske oblasti na severu te teritorije 29. septembra, koji je protivan postojećim sporazumima između Beograda i Prištine, predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i vršenja pritiska na Srbiju", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Zaharova je istakla da je "takvo neodgovorno ponašanje kosovskih vlasti moglo da izazove novo krvoproliće na Kosovu i da destabilizuje balkanski region u celini".

"Dalji pokušaji Prištine da uspostavi kontrolu nad oblastima naseljenim Srbima u tom regionu kroz upotrebu sile raspiruju međuetničke tenzije, čine besmislenim višegodišnje napore međunarodne zajednice u cilju mirnog postkonfliktnog rešenja", zaključila je portparolka ruskog Ministarstva.

Saopštenje Zaharove objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: