Gradonačelnik podržao "odliv mozgova" pa rekao – "lapsus"

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izvinio se zbog, kako je rekao, lapsusa koji je rekao prilikom osnivanja Startap centra u tom gradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2018.

16:52

Gradonačelnik podržao
screenshot

On je izjavio da je taj centar "veliki korak za odliv mozgova iz Čačka, za početak u Beograd, a kasnije naravno i diljem Evrope i sveta".

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare uputio izvinjenje najpre mladim ljudima ističući da "ko radi taj i greši".

"Izvinjenje svima koji su se osetili povređenima, prvenstveno mladima, ako su to pogrešno protumačili. Ljudski je priznati grešku, onaj ko radi, ima pravo i na grešku, a oni koji ništa ne rade ne mogu ni pogrešiti" rekao je Todorović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke.

On je istako da je hteo da kaže da će osnivanje Startap centra u Čačku, u okviru Naučno-tehnološkog parka, omogućiti mladim, obrazovanim ljudima da ostanu u Čačku i da ne odlaze ni u Beograd ni van zemlje.

Todorović je lapsus izgovorio prilikom otvaranja Startap centra, 20. septembra u Čačku, u prisustvu ministra bez portfelja Nenada Popovića.

Nakon što je lokalni portal Ozon press objavio njegov lapsus, on je, prema pisanju tog portala, postao hit na društvenim mrežama.

Predsednik Dveri i republički poslanik Boško Obradović zatražio je ostavku gradonačelnika Čačka zbog izjave koju je ocenio kao "skandaloznu" kojom je, kako je naveo, direktno podržao odlazak mladih i visoko obrazovanih ljudi iz Čačka u Beograd i inostranstvo.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše Obradovićev zahtev, Todorović je rekao da neće podneti ostavku zbog lapsusa koji je napravio.

"Ko radi taj i greši. Boško Obradović se verovatno ničim drugim ne bavi u životu, osim politikom, i to mu je glavni fokus. Ja bih sigurno podneo ostavku da sam kao Obradović osvojio dva odsto glasova na lokalnim izborima u Beogradu i to sa koalicijom, da sam na predsedničkim izborima osvojio dva odsto glasova i bio peti u svom gradu i da me u rodnom selu niko nije glasao, čak ni rodbina", rekao je Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: