Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 1. 10. 2018.

| Sport

Druga košarkaška liga: Napredak i Zdravlje slavili, Konstantin i Pirot poraženi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Konstantin Zdravlje
Južnjaci polovično; foto: OKK Konstantin

Na startu nove sezone u Drugoj ligi Srbije košarkaši Napretka iz Aleksinca savladali su Mladost sa 75:57, a leskovačko Zdravlje bilo bolje (85:70) od Plane. Niški Konstantin je poražen (75:69) na gostovanju Slogi u Kraljevu, dok je Pirot izgubio (81:65) od Kolubare u Lazarevcu.

Od četiri predstavnika juga Srbije u Drugoj ligi Srbije dve ekipe su upisale pobede, dok su dve zabeležile poraze. Košarkaši Napretka iz Aleksinca savladali su Mladost iz Smederevske Palanke sa 75:57 (15:17, 27:7, 17:13, 16:20) u utakmici gde su većim tokom vodili i 25 poena razlike.

Trijumf u prvom kolu zabeležilo je i Zdravlje koje je na svom terenu slavilo protiv Plane iz Velike Plane sa 85:70 (9:12, 28:11, 30:30, 18:17).

Konstantin je doživeo poraz (75:69) od Sloge u meču u kom je igrao bez četvorice igrača Đorđevića, Ilića, Gudžića i Popovića i sa nedovoljno oporavljenim Mladenovićem. Meč je bio neizvestan, ali uz greške Nišlija ekipa Sloge je na svom terenu zabeležila pobedu.

Zasluženo su dobili utakmicu, mada je moj utisak da smo je više mi izgubili, nego što su je oni dobili. Slabo smo kontrolisali skok, najveći broj "ničijih" lopti je pripao njima, dozvolili smo da imaju deset napada više, što bi i manje kvalitetna ekipa od Sloge umela da iskoristi. Očigledno je da u karakteru mora nešto da se menja, moramo da imamo bolji pristup, mora više da se želi pobeda - rekao je Marko Cvetković, trener Konstantina, za sajt kluba.

Poraz na startu lige pretrpeo je i Pirot od kog je rezultatom 81:65 bila bolja Kolubara u Lazarevcu.

U narednom kolu, koje će biti igrano za vikend, Konstantin će ugostiti Napredak, Pirot dočekuje Planu, a Zdravlje gostuje Vrbasu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: