FEDERER POHVALIO ĐOKOVIĆA: Novak ima pobednički mentalitet, kod njega ne postoji panika

Novosti online

01. 10. 2018. u 09:33

Drugi teniser sveta Rodžer Federer otkrio je šta misli koja je najveća vrlina srpskog igrača Novaka Đokovića

ФЕДЕРЕР ПОХВАЛИО ЂОКОВИЋА: Новак има победнички менталитет, код њега не постоји паника

Rodžer Federer i Novak Đoković dva velika rivala na terenu, ali i izvan njega do pre samo nekoliko dana... Švajcarac je često znao da prozove Srbina, ruku na srce Novak i nije odgovarao a onda Rod Lejver kup u Čikagu je i te kako zbližio dvojicu velikih igrača.

Federer je promenio i sliku i priču o Đokoviću, pa ga je sada i čak pohvalio na konferenciji za medije u rodnoj Švajcarskoj.

"Ima pobednički mentalitet", počeo je Federer i potom nastavio:

"Ne postoji panica kod njega, bez obzira koji je rezultat. Ako ima uspone i padove, a danas svi imamo oscilacije, uvek vidim istog Novaka. Uvek je u fazonu: ‘Ok, hajde da se iščupamo iz ove rupe’. Ako ima vođstvo, onda samo nastavlja", rekao je Federer.

Osvajač 20 Grend slem titula navodi da je Đoković mnogo napredovao na mentalnom planu i da ga je sada teško "slomiti".

"Kao da nema osećaj za paniku. Poseduje mentalni pristup da igra poen po poen, što veliki šampioni rade veoma dobro, a Novak je svakako jedan od njih", dodao je Švajcarac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Harmoni

01.10.2018. 11:41

@"NEMA PROBLEMA" - Mislim da tu ima dosta istine da psiholoski radije želi da ga nasledi onaj koga on sam bira na presto, u prenesenom znacenju. Možda je lakse otići kada znate da iza vas ostaje najbolji koji vam preti ali je ok kao osoba. Onaj koji je mladji od vas ali koji vas nije stigao da prestigne jer ste se sami svojom voljom i na vrhuncu povukli. Možda je i Novakovo povlacenje na vrhuncu bilo da bi se sve ovako zavrsilo dzentlmenskim sporazumom jer iza scene odlučuju in sponzori i igrači iz senke. Ko zna?

Igor

01.10.2018. 10:40

Za 5 godina izjava Federera -" znao sam da ako postoji igrac koji ce me ubrzo prestici po broju grend slemova to je Djokovic"