Izvor: B92

Torbica za šminku jedne žene na minhenskom aerodromu je pokrenula čitav lanac događaja koji su na kraju doveli do višečasovnog zatvaranja terminala i otkazivanja 330 letova.

Putnica je na rendgenskoj kontroli imala ručni prtljag sa kozmetičkim preparatima i šminkom koji nisu bili u skladu sa pravilima za prevoz ručnog prtljaga. Kako nije želela da ih baci predloženo joj je da tu torbu sa šminkom preda za prevoz u prtljažniku aviona. Ona se potom vratila na šalter za prijavu na let gde je predala torbu i potom se ponovo zaputila na rendgensku kontrolu, ali je tom prilikom prošla bez provere u tranzitni deo terminala.

Kada je supervizor uočio propust naložena je potraga za putnicom po terminalu kada je zaključeno da se ona već ukrcala u avion koji se spremao za poletanje. Prema bezbednosnim procedurama, terminal je odmah zatvoren a sva poletanja su obustavljena. Nakon sedmočasovne provere saobraćaj je ponovo otpočeo, ali je veliki broj putnika propustio svoje letove, a čak njih 700 je moralo da provede noć na aerodromu.

Nakon istrage koja je zbog ovoga sprovedena odlučeno je da nema osnova za pokretanje tužbe protiv putnice, ali su trojica radnika koji su propustili da je pregledaju zbog toga što su se zapričali dobili otkaze. Ceo incident je prouzrokovao štetu od 1,2 miliona evra, piše "Travel" magazin.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.