NEJMAR FENOMEN: Francuski mediji veličaju Brazilca pred gostovanje Zvezde

G. Čvorović

01. 10. 2018. u 08:40

U osam prvenstvenih mečeva već postigao sedam pogodaka. Mediji u Parizu traže od “svetaca” da se dokažu i u Ligi šampiona

НЕЈМАР ФЕНОМЕН: Француски медији величају Бразилца пред гостовање Звезде

Nejmar i Mbape Foto: Tanjug/AP

OD STALNOG DOPISNIKA “PARIZ”

GOSTOVANjE Crvene zvezde u Parizu dolazi u nezgodnom trenutku za crveno-bele, kada odvašnja javnost od nezaustavljivog Pari Sen Žermena, punog samopouzdanja u nacionalnom prvenstvu, očekuje da se dokaže i u Evropi, gde je "svecima" cilj - titula.

Izdanje koje su Parižani u subotu pokazali protiv Nice u domaćem šmapionatu, i to bez Kavanija, koji se odmarao na klupi, oduševilio je francuske komentatore. Oborivši rekord star čak 82 godine, sa osam pobeda u prvih osam kola, i to s najmanje tri gola po utakmici, postavili su nove standarde u francuskom fudbalu. "L'Ekip" zato piše da u domaćoj ligi igraju 19 klubova i PSŽ.

KOMOTNA PREDNOST SPORTSKI list "L'Ekip" prenosi i vesti iz tabora narednog protivnika PSŽ-a u Ligi šampiona.
- Četiri dana pre gostovanja u Parizu, Crvena zvezda je stekla komotnu prednost u šampionatu Srbije, gde ima osam poena prednosti posle pobede protiv Mladosti, uz, ipak, meč više. Klub iz prestonice, međutim, teško je pobedio svog protivnika - piše ovaj list, i navodi da je gol iz penala dao Brazilac Džonatan Kafu, igrač koga je crveno-belima pozjamio francuski Bordo.

Kao neprikosnovenog lidera komentatori uzdižu fantastičnog Nejmara, koji je protiv Dantea, Balotelija i drugova bio "klinički precizan", kako ističe poznati francuski sportski dnevnik. Brazilac je u osam mečeva francuskog prevenstva postigao sedam golova i asistirao kod još četiri, a za 39 zvaničnih utakmica u dresu "svetaca" postigao čak 35 golova, čime je takođe srušio sve rekorde.

Ipak, javnost od Nejmara očekuje više, i to na evropskoj sceni, počevši od Crvene zvezde, u sredu, na "Parku prinčeva", kako ističe "Parizjen", postavljajući tako jasne imperative pred veliki dvoboj. Slično izveštava i "L'Ekip", koji je Nejmarovu igru protiv Nice ocenio visokom osmicom:

"Kao i nemilosrdni PSŽ u domaćem prvenstvu, očekujemo da ga vidimo efikasnijeg na međunarodnoj sceni nego protiv Liverpula. Počevši od srede, protiv Crvene zvezde iz Beograda."

"Fenomenu Nejmar", kako ga opisuje "Parizjan", u pravi čas, iz njihovog ugla, pridružio se Mpbape, posle tri izdržane kazne zbog isključenja u domaćem prvenstvu.

- Dok je Mbape otvarao prostor i često se sudarao sa čvrstom odbranom, Nejmar je dolazio kao drugo sečivo - piše "L'Ekip", objašnjavajući tako jednu od tajni ubojitosti Parižana, uz uvek spremnog Di Mariju.

Zvezda je još upozorena odakle dolazi najveća opasnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Raca Milosavljevic

01.10.2018. 09:13

... videcemo ... nije bio na golu Borjan ... verovatno je za klasu bolji trenutno od vecine golmana u Francuskoj ...a da su jaki ... jesu ...

тлн

01.10.2018. 14:47

Средиће њега Дегенек и мали Дулетов.....биће дегенека!:-)

SSSp

01.10.2018. 16:57

Cigani uvericete se i sami, samo docekajmo sredu vece, bice milina ga gledati kako vas melje po terenu !!