Knjige o Trampu dostižu milionske tiraže, i sam predsednik SAD ih promoviše

"Vatra i bes", "Viša lojalnost" i "Strah" su tri knjige o američkom predsedniku Donaldu Trampu, a svaka od njih prodata je u više od milion primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama.
Većinu uspešnih knjiga o politici napisali su sami političari, ili takozvani "ghostwriteri" koji sa njima rade, piše agencija AFP. Barak Obama je podigao lestvicu, prodavši 4,6 miliona primeraka svojih autobiografskih knjiga "Snovi mog oca" i "Odvažnost nade" 
 
Novinar Vašington Posta Bob Vudvard prodao je 630 hiljada primeraka svoje knjige "Završni dani" o poslednjim danima Ričarda Niksona na funkciji predsednika Sjedinjenih Američkih Država. 
 
Međutim, za samo devet meseci su "Vatra i bes" novinara i autora Majkla Vulfa, "Viša lojalnost" bivšeg šefa FBI-a Džejmsa Komija i Vudvardov "Fear" prodati u ukupno više od pet miliona primeraka. 
 
"Nisam iznenađen", rekao je Dejvid Korn, koautor knjige "Ruski rulet" o mešanju Rusije u američku predsedničku kampanju, prenosi klix.ba
 
"Postoji duboka želja mnogih Amerikanaca da shvate šta se dogodilo u ovoj zemlji tokom predsedničke kampanje 2016. godine", rekao je on, dodavši da ista takva želja postoji da shvate šta se sada dešava u Beloj kući. 
 
U prošlosti su knjige o predsedništvu generalno objavljene tek nakon izvesne vremenske distance, ostavljajući izvore slobodnije da razgovaraju i omogućavajući veću istorijsku perspektivu. 
 
"Ali, kao i uvek, Tramp je sve podigao na veći nivo", rekao je za MSNBC Džon Mičam, autor nekoliko najprodavanijih političkih i istorijskih knjiga. 
 
"Skoro kao da smo imali web kameru koja omogućava direktno prikazivanje događaja u Beloj kući", dodao je on. 
 
Sam Tramp je, bez obzira na to, nenamerno pomogao promovisanju ovih knjiga.
  • Elektras

    01.10.2018 12:24
    Knjiga na polici
    Odlican test inteligencije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.