Izdavači trljaju ruke: Ovako Tramp "prodaje" knjige

"Vatra i bes", "Viša lojalnost" i "Strah" su tri knjige o američkom predsedniku Donaldu Trampu, a svaka od njih prodata je u više od milion primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, piše AFP.

Život

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 01.10.2018.

08:05

Izdavači trljaju ruke: Ovako Tramp
Foto: Gettyimages

Većinu uspešnih knjiga o politici napisali su sami političari, ili takozvani "ghostwriteri" koji sa njima rade. Barak Obama je podigao lestvicu, prodavšii 4,6 miliona primeraka svojih autobiografskih knjiga "Snovi mog oca" i "Odvažnost nade"

Novinar Vašington Posta Bob Vudvard prodao je 630 hiljada primeraka svoje knjige "Završni dani" o poslednjim danima Ričarda Niksona na funkciji predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, za samo devet meseci su "Vatra i bes" novinara i autora Majkla Vulfa, "Viša lojalnost" bivšeg šefa FBI-a Džejmsa Komija i Vudvardov "Fear" prodati u ukupno više od pet miliona primeraka, prenosi AFP.

"Nisam iznenađen", rekao je Dejvid Korn, koautor knjige "Ruski rulet" o mešanju Rusije u američku predsedničku kampanju.

"Postoji duboka želja mnogih Amerikanaca da shvate šta se dogodilo u ovoj zemlji tokom predsedničke kampanje 2016. godine", rekao je on, dodavši da ista takva želja postoji da shvate šta se sada dešava u Beloj kući.

U prošlosti su knjige o predsedništvu generalno objavljene tek nakon izvesne vremenske distance, ostavljajući izvore slobodnije da razgovaraju i omogućavajući veću istorijsku perspektivu.

"Ali, kao i uvek, Tramp je sve podigao na veći nivo", rekao je za MSNBC Džon Mičam, autor nekoliko najprodavanijih političkih i istorijskih knjiga.

"Skoro kao da smo imali web kameru koja omogućava direktno prikazivanje događaja u Beloj kući", dodao je on.

Sam Tramp je, bez obzira na to, nenamerno pomogao promovisanju ovih knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: