Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.09.2018.

16:12

Kolarov u istoriji derbija "della capitale" FOTO

Aleksandar Kolarov, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, ušao je u istoriju rimskog derbija u meču između Rome i Lacija, koji je odigran u subotu.

Izvor: PT

Autor: PT

Kolarov u istoriji derbija
Foto: Getty Images

Levi bek u 71. minutu postigao je pogodak za vođstvo "vučice" i tako je postao tek drugi igrač koji je bio strelac za Romu i Lacio u derbiju "della capitale".

Kolarov je odigrao veoma dobar meč, a krunisao ga je fenomenalnim golom iz slobodnog udarca.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije 2007. godine prešao je iz OFK Beograda u Lacio, u transferu vrednom oko miliona evra.

U "nebesko plavima" proveo je tri sezone, a potom je sedam godina nosio dres Mančester sitija, da bi se 2017. vratio u Rim, ali u dresu Rome.

Kolarov je gol u dresu Laciija protiv Rome postigao 2009. godine, a onda je devet godina kasnije u dresu "vučice" bio strelac protiv "nebesko plavih".

Pre Kolarova, jedini fudbaler koji je uspeo da postigne gol za oba tima u rimsku derbiju bio je Šveđanin Arne Selmoson, koji je za za Lacio igrao od 1955. do 1958, odnosno za Romu od 1958. do 1961. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu