Sa Amerikancima za bronzu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 08:15

Taj duel je na programu danas od 17 časova

Srbija će na Svetskom prvenstvu u odbojci igrati za treće mesto protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država koje su u svom polufinalu poražene od Poljske. Rezultat je bio 3:2 (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11). Prethodno je Srbija poražena od Brazila s 0:3.

Najefikasniji u pobedi Poljske nad SAD-om bio je Kurek sa 29 poena, Kubjak je ostvario 22, dok su SAD predvodili Tejlor Sander i Metju Sanderson sa 19.

Izabrane vesti

Meč za bronzu se igra danas od 17 časova, a finale između Brazila i Poljske od 21.15.

Srbija je već odigrala jedan meč sa SAD na šampionatu i to u prvom kolu kada su Amerikanci slavili posle pet setova. Možda je sada vreme za revanš.

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić istakao je posle poraza od Brazila da bi osvajanje bronzane medalje bila kruna dobrog šampionata koji je odigrala njegova ekipa.
"Sve što su Brazilci igrali do sada nije bilo ni blizu ovog večeras. Igrali su 3:2 sa Francuskom, pa su izgubili od Holandije, gubili su 2:0 od Rusije gde su praktično bili eliminisani... Večeras su zaista imali veoma jaku utakmicu, mislim da su apsolutno zasluženo pobedili. Nama ostaje da izađemo na teren sa željom da osvojimo medalju jer bi to bila kruna jako dobrog Svetskog prvenstva koje smo do sada odigrali", rekao je Grbić posle poraza.

Sjedinjene Američke Države su nas dobile u poslednja tri susreta, tako da će ovo biti prava šansa da se naši Orlovi revanširaju i dođu do bronzane medalje na Svetskom prvenstvu.

Bio bi to veliki uspeh!

Ono juče protiv Brazila praktično kao da nije bilo šansa. Brazilci su toliko dobro igrali, da, kao što kaže Nikola Grbić, naši momci nisu odigrali loše, ali je rezultat bio realan u tom momentu.

Bronza bi sve rane zalečila!

ODBOJKA - SVETSKO PRVENSTVO

MEČ ZA TREĆE MESTO

17.00: (2,19) Srbija - SAD (1,60)

FINALE

21.15: (1,45) Brazil - Poljska (2,55)

Foto: FIVB


tagovi

Nikola Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara