Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Kontroverzni milijarder rizikuje da ostane bez direktorske pozicije zbog NAJBIZARNIJEG RAZLOGA i jer je hteo da IMPRESIONIRA DEVOJKU

Kontroverzni milijarder rizikuje da ostane bez direktorske pozicije zbog NAJBIZARNIJEG RAZLOGA i jer je hteo da IMPRESIONIRA DEVOJKU

Milijarder Ilon Mask je pod istragom zbog tvitova u kojima je naveo da će svoju kompaniju "Tesla" povući sa berze, a sada je otkriveno da je on to učinio jer je želeo da impresionira svoju devojku, piše "Bumberg"

Ilon Mask i Grajms AP Foto: Tanjug/AP
Ilon Mask i Grajms AP

Mask je federalnim istražiteljima rekao da je procenio akcije svoje kompanije na 420 dolara jer je mislio da će njegova devojka uživati u referenci na marihuanu. Broj 420 se često vezuje za marihuanu i pušenje marihuane, a 20. april se u svetu obeležava kao Dan marihuane.

Ilon Mask je inače u vezi sa reperkom Grajms.

Ova mala šala bi Maska mogla sada koštati milione i pozicije na vrhu kompanije "Tesla", nakon što je protiv njega podigla optužbe Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC).

Mask je u jednom tvitu 7. avgusta napisao da razmišlja o povlačenju Tesle sa berze i da bi deoničarimo ponudio 420 dolara po deonici. On je naveo i da ima obezbeđene finansije za taj potez.

Mask, međutim, u to vreme nije obezbedio sredstva, a njegova kompanija, koja je do kraja dana imala najveći porast na berzi, od tada je u slobodnom padu.

Prema SEC-ovoj tužbi, Mask je znao da su ti njegovi tvitovi bili lažni i obmanjujući, s obzirom na to da nikada o takvoj transakciji nije razgovarao s niti jednim mogućim finansijerom. Ovom tužbom Mask je postao jedan od direktora najvišeg profila u tehnološkoj industriji kojega je SEC optužio za prevaru u vezi hartija od vrednosti.

Sada se nalazi u opasnosti od zabrane da bude direktor u bilo kojoj kompaniji čije su akcije na berzi. Osim toga mogao bi da ode i u zatvor.