30. septembar  2018. 07.05  | Izvor: RTV (Jovica Tojagić)

Filmska jesen: Ponedeljkom na RTV1 u terminu od 23.05 časova

NOVI SAD -

Ponedeljkom u terminu od 23.05 na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine očekuje vas raznovrsan i bogat filmski program. Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Robin Rajt (Robin Wright), Hilari Svonk (Hilary Swank), Entoni Hopkins (Anthony Hopkins), Džud Lou (Jude Law)...

kutija, 800x450

Prvi ponedeljak u oktobru na repertoaru je američka drama "Kutija" ( The Box , 2009) za koju režiju i scenario potpisuje Ričard Keli ( Richard Kelly ) a u glavnim ulogama su Kameron Dijaz ( Cameron Diaz ), Džejms Marsden ( James Marsden ), Frenk Langela ( Frank Langella ).

the, box, 1

Film "Kutija" je urađen po priči Ričarda Medsona "Dugme, Dugme", koja je osamdesetih godina prošlog veka ekranizovana u jednoj od epizoda poznatog serijala "Zona sumraka".

the, box

Na vratima doma jednog mladom bračnog para u pet sati ujutru oglašava se zvono na vrata. Žena otvara i na svom kućnom pragu pronalazi paket u kome se nalazi drvena kutija sa dugmetom, koje je zaključano pod staklenom kupolom. Tu je još samo poruka da će ih tog popodneva u 5 sati posetiti izvesni gospodin Stuard.

the, box, 3

Jutro deluje sasvim uobičajeno, a onda... Žena odlazi na posao i saznaje da je njena katedra na univerzitetu ukinuta i da će izgubiti posao. Muž, koji radi u Nasi, saznaje da nije prošao test za astronauta i takođe gubi posao. Kao što je i rečeno u poruci, u 5 sati popodne se ponovo oglašava zvono na vratima.

the, box, 2

Gospodin Stuard nalazi ženu kod kuće samu. Iznosi joj ponudu kojoj neće moći da odole ni ona ni muž, ali po neočekivano visokoj ceni.

Radnja je malo usporena, a film je snimljen tako da izgleda kao da je pravljen pre 30 godina.

U ponedeljak 8. oktobra u 23.05, na Prvom programu RTV, na repertoaru je film Zaverenik ( The Conspirator , 2010.), koji je režirao još jedan višestruki dobitnik Oskara, za glumu i režiju, Robert Redford.

the, conspirator

Scenario su potpisali Džejms D. Solomon i Gregori Bernštajn, a glumačka ekipa sadrži zvučna imena, poput Džejmsa Makavoja, Robin Rajt, Kevina Klajna, Evan Rejčel Vud, Denija Hjustona, Džastina Longa, Toma Vilkinsona i Aleksis Bledel.

the, conspirator, 1

Ova istorijska drama prati događaje posle ubistva predsednika Abrahama Linkolna. Sedam muškaraca i žena uhapšeno je i optuženo za kovanje zavere da ubiju predsednika, potpredsednika i državnog sekretara. Robin Rajt tumači ulogu Meri Sarat, jedinu ženu koja je bila umešana za zaveru za ubistvo predsednika SAD, a Džejms Makavoj Frederika Ejkena, ratnog heroja koji je zadužen za njenu odbranu na sudu.

the, conspirator, 2

Dok se cela nacija okreće protiv nje, Meri Sarat je primorana da se osloni na nepouzdanog advokata, koji mora da otkrije istinu i spasi joj život.

Biografska drama Osuda ( Conviction , 2010.) koju je režirao Toni Goldvin ( Tony Goldwyn ) sa Hilari Svonk ( Hilary Swank ), Sem Rokvel ( Sam Rockwell ), Mini Drajver ( Minnie Driver ) u glavnim ulogama prikazuje se u ponedeljak 14.oktobra u istom terminu.

conviction

"Osuda" je inspirativna priča o nepokolebljivoj posvećenosti sestre bratu, zasnovana na istinitom događaju.

Keni Voters ( Sem Rokvel ) je uhapšen za ubistvo 1983. godine i osuđen na doživotnu robiju. Njegova sestra, En, koju glumu dvostruka dobitnica Oskara Hilari Svonk, je udata, domaćica, majka dvoje dece. Međutim, nedugo posle osude, Keni pokušava da se ubije u zatvoru, te ona odlučuje da posveti život obaranju presude i dokazivanju da nije kriv.

conviction1

Završava srednju školu, koledž i konačno fakultet, posvećuje 18 godina života svemu tome, samo da bi spasla brata.

Muž je napušta, jer nema razumevanja za njenu posvećenost, u nekom trenutku i deca odlaze da žive sa ocem, a onda ardi, studira i ne odustaje. U jednom trenutku razmišlja o tome, ali je najbolja prijateljica Ebra Rajs (Mini Drajver) tera da nastavi.

conviction2

Njih dve pronalaze dokaze protiv prljave policajke Nensi Tejlor, koja je uhapsila Kenija, a onda još saznaju za neke metode identifikovanja DNK materijala...

Film 360 (2012) koji je režirao Fernando Mejrejes ( Fernando Meirelles ) a u glavnim ulogama su Hopkins ( Anthony Hopkins ), Džud Lou ( Jude Law ), Rejčel Vajs ( Rachel Weisz ) na repertoaru je u ponedeljak 22. oktobra u istom terminu.

360, 2

Ljubavna priča o grupi ljudi, iz različitih društvenih sredina i njihovim isprepletanim odnosima.

360, 3

Različiti delovi filma dešavaju se po različitim gradovima sveta, Parizu, Londonu, Bratislavi, Rio de Ženeiru i Feniksu, a priča se bavi seksualnim vezama i načinom na koji one mogu da pregaze društvene.

360, 1

Jedan biznismen je u iskušenju da prevari svoju suprugu, što započinje čitav niz događaja širom sveta, sa dramatičnim posledicama...

Ajhmanov šou ( The Eichmann Show , 2015) biće prikazan u ponedeljak 29 oktobra od 23.05 na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine. Film je režirao Pol Endru Vilijams, a u glavnim ulogama su Martin Frimen, Entoni Lapalja, Rebeka Front, Endi Niman, Nikolas Vudeson...

ajhmanov, sou

Kada su 1961. godine izraelski agentu uhapsili bivšeg nacistu Adolfa Ajhmana i izveli ga na sud, američki TV producent Milton Fruhtman čvrsto je verovao da bi suđenje, uz sve dokaze o grozotama koje su nacisti činili, trebalo da se prenosi preko televizije. Verovao je da svet treba da vidi sva zla koja je sobom doneo Holokaust, da bi se sprečila bila kakva mogućnost ponovne pojave nacizma. U tome ga podržava Leo Hurvic, režiser prilično loše reputacije.

Uprkos pretnjama smrću, oklevanjem nekolicine mreža da se upuste u takvu saradnju, čak i otporu izraelskog premijera Davida Ben-Guriona, koji se boji da će to da se pretvori u 'cirkus', dvojac uspeva da istraje i da ubaci kamere u tu sudnicu.

Svakodnevno montiran i emitovan u 40-tak zemalja, Ajhmanov šou postaje prvi globalni TV dokumentarac u istoriji.

Tagovi