Vesti

0

Kurti: Ovo je protest za ljubav prema našoj zemlji

Autor: AP

Izvor: Beta

Kurti: Ovo je protest za ljubav prema našoj zemlji

Izvor: Foto: Beta / Visar Kryeziu

"Ovo je protest za ljubav prema našoj zemlji. Toliko mnogo volimo Republiku Kosovo, toliko volimo Istočno Kosovo (Preševsku dolinu) tako da se ni pod jednim uslovom niti okolnostima ne pokoravamo tom čoveku (predsedniku Kosova Hašimu Tačiju).

Ovo nije protest za glasove. Danas je država u pitanju. Niti se Kosovo deli, niti se deli Istočno Kosovo. Srbiji nismo ništa dužni, nove bolove i kompromise ne prihvatamo", kazao je Kurti praćen ovacijama nekoliko hiljada učesnika.

Kurti je uporedio aktuelnu vlast na Kosovu sa onom iz Srbije navodeći da je jedan uzurpator zamenjen drugim.

"Kosovo je uzurpirana država. Oslobađanje od stranog okupatora je zamenjeno našim okupatorom koji usko sarađuje sa stranim okupatorom. Republika je u opasnosti. Mi smo na trgu zbog Republike. Mi smo ovde na trgu jer oni ne treba da budu na vlasti", kazao je Kurti.

Prema njegovim rečima Tačija na vlasti drži vlada manjine.

Govoreći o izjavama Tačija da Kosovo treba da čini bolne kompromise u odnosu na Srbiju, Kurti je rekao: "Ne bolne kompromise za Srbiju, već za Kosovo. Ako se korekcija granica dogodi uz bolne kompromise, to nije samo korekcija već i bol".

On je dodao da ovo nije protest protiv Tačija već za odbranu države.

Kurti je najavio nove proteste.

Moto današnjeg protesta je bio "jedna zemlja se ne pokorava jednom čoveku".

Među parolama koje su uzvikivane je i "Hašime želimo te u zatvoru Dubrava", koja se odnosila na predsednika Kosova.

Među zastavama su prisutne zastave nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova, Albanije, ali i 115 država koje su priznale Kosovo, ali skoro nijedne zastave Kosova.

Protest je okončan bez i jednog incidenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR