BEG SA DNA: Prva pobeda Šalkea u sezoni! Veljković dobio crveni karton
Foto: EPA/FOCKE STRANGMANN

BUNDESLIGA

BEG SA DNA: Prva pobeda Šalkea u sezoni! Veljković dobio crveni karton

Fudbal -

Fudbaleri Volfsburga i Borusije iz Menhengladbaha odigrali su danas nerešeno 2:2, u utakmici šestog kola nemačke Bundeslige.

Borusija je trenutno četvrta na tabeli sa 11 bodova, dok je Volfsburg sedmi sa dva boda manje.

Ekipa iz Menhengladbaha je povela već u sedmom minutu golom Alasana Plee, ali je samo pet minuta kasnije izjednačio Renato Štefan. Novu prednost Borusiji doneo je Torgan Azar u 48. minutu, dok je konačnih 2:2 postavio Vaut Vegorst u 59.

Fudbaleri Šalkea su posle pet vezanih poraza na početku šampionata konačno upisali i prvu pobedu, pošto su na svom terenu slavili protiv Majnca sa 1:0. Jedini gol postigao je Alesandro Šepf u 11. minutu.

Šalke je ovim trijumfom "pobegao" sa začelja i sada je na pretposlednjem mestu sa tri boda, dok je Majnc na osmom mestu sa osam.

Štutgart je pobedio Verder na svom terenu sa 2:1.

Ekipa Štutgarta je, poput Šalkea, upisala prvu pobedu, ali je i osvojila peti bod od početka šampionata i sada je na 15. mestu na tabeli. Na drugoj strani, Verderu je ovo prvi poraz i trenutno je peti sa 11 bodova.

Anastasios Donis je doneo prednost Štutgartu u 19. minutu, Verder je izjednačio autogolom Ron-Roberta Cilera u 68, a pobedu domaćoj ekipi doneo je Gonzalo Kastro u 75.

Srpski fudbaler i igrač Verdera Miloš Veljković meč je završio već u 36. minutu kada je zaradio drugi žuti karton.

Fudbaleri Lajpciga su u gostima bili bolji od Hofenhajma sa 2:1. Oba pogotka za pobednički tim postigao je Jusuf Poulsen u 53. i 73. minutu, dok je strelac gola za Hofenhajm bio Andrej Kramarić u 93. minutu iz penala.

Lajpcig je upisao treću pobedu i sada je šesti sa 11 bodova, dok je Hofenhajm na desetom mestu sa sedam.

Fudbaleri Nirnberga su na svom terenu pobedili Diseldorf sa 3:0 i sada zauzimaju devetu poziciju na tabeli sa osam osvojenih bodova. Diseldorf je pao na 14. mesto sa tri boda manje.

(Beta, Foto: EPA/FOCKE STRANGMANN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track