Nova vest
Fudbal

Subota, 29.09.2018.

17:30

Prva pobeda Šalkea, Veljković "pocrveneo", Ajntraht u zoni ispadanja

Fudbaleri Šalkea ostvarili su prvi trijumf u ovoj sezoni Bundeslige u meču šestog kola protiv Majnca i tako došli do prvih bodova.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Prva pobeda Šalkea, Veljković
Getty images

Šalke za koji igra srpski internacionalac Matija Nastasić slavio je minimalnim rezultatom 1:0 golom Šofa u prvom poluvremenu.

Šof je sjajno skočio posle centaršuta Konopljanke u 11. minutu i glavom pogodio mrežu gostiju za prva tri boda ove sezone.

Šalke više nije poslednji na tabeli pošto je trijumfom prestigao Hanover i trenutno je 17. na tabeli Bundeslige.

A Ajntraht iz Frankfurta za koji igraju Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović je pao u zonu ispadanja posle pobede Štutgarta nad Verderom iz Bremena 2:1.

Miloš Veljković je odigrao samo do 36. minuta za Verder i tada je dobio drugi žuti karton i isključen je iz igre. U tom trenutku Verder se već suočavao sa zaostatkom posle gola Anastasiosa Donisa iz 19. minuta.

I tako oslabljen, Verder uspeva da izjednači u 68. minutu posle katastrofalne greške golmana Štutgarta Zilera koji je promašio povratnu loptu iz auta i pustio je u svoju mrežu za 1:1.

Pobedu za Štutgart obezbeđuje Gonsalo Kastro u 75. minutu posle kontre "Švaba" i efektnog šuta u donji ugao gola koji je branio Pavlenka.

Štutgart je pobedom istisnuo Ajntraht na 16. mesto i popeo se do 15. sa pet bodova, dok je Verder petoplasiran sa 11 bodoova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve