Jeftić: Stvorena situacija puna tenzija 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Predstavanik Srpske liste (SL) Dalibor Jevtić izjavio je danas da je dolaskom jedinica ROSU na sever Kosova i jezero gazovode „stvorena situacija puna tenzija“ jer se „nije znalo zbog čega su se jedinice ROSU uputile na Gazovode“, ali je ocenio „veoma važnim“ da je sve prošlo „mirno i bez reakcije stanovništva“, jer sev eć duže govorilo o zauzimnju tog jezera

Jevtić je u izajvi za RTS rekao da je „stvorena komplikovana situacija“ jer se prethodnih dana govorilo o kogućnosti da ROSU zauzme jezero Gazivode.

Dobro je da nije bilo reakcije stanovništva i da se sve završilo mirno. Važno je da ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao i što govorimo mi kao politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji – naš ineteres je mir i kompromisno rešenje, rekao je Jeftić.

Po njegovoj oceni, današnja akcija ROSU bila je „način da se skrene pažnja sa pregovračkog procesa ako bi došlo do incidenta“.

„Videćemo narednih dana šta je bio cilj današnjih događaja. Važno je da je danas sve prošlo i završilo se mirno. Narod očekuje da se držvno rukovodstvo o svemu ovom oglasi jasnom porukom“, rekao je Jevtić.

On je ocenio „veoma važnim“ poruke usmerene na smirivanje tenzija kako bi se „otvorena pitanja mogla i morala rešavati dijalogom i nikako drugačije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari